Træning gik helt galt: Instruktør var tæt på at skyde betjent i hovedet

| Skrevet af Ritzau den 16. februar 2016 - 20:12
Arkivfoto.

En instruktør i nærkamp er tiltalt for at bringe andres liv i fare, efter at han nær havde skudt en betjent.

En erfaren instruktør fra politiet var tæt på at skyde en politiassistent i hovedet, da han i januar 2015 underviste en række politifolk fra Københavns Politi i nærkamp.

Det fremgår af et anklageskrift mod instruktøren, der er tiltalt for grov tjenesteforsømmelse og for at have forvoldt nærliggende fare for en af elevernes liv, skriver tv2.dk.

Under øvelsen den 15. januar sidste år affyrede instruktøren et skud mod en yngre kollegas hoved. Instruktøren havde dog ikke sat en særlig sikkerhedspind i pistolen, og et projektil fløj dermed ifølge tiltalen "lige forbi" politiassistentens hoved.

Episoden har været efterforsket af Den Uafhængige Politiklagemyndighed, og nu har Statsadvokaten i København rejst tiltale mod instruktøren, skriver TV2.

Ifølge statsadvokaten anvendte instruktøren den dag sin pistol i strid med de regler, der ellers skal forhindre ulykker under nærkampsøvelser.

Instruktøren havde ikke sikret sig, at der sad en rød såkaldt sikkerhedspind i pistolen under øvelsen, og det betød, at den faktisk var i stand til at skyde, da instruktøren rettede den mod hovedet på en af de politifolk, der deltog i øvelsen.

Manden, der er i 50'erne, vil frifindes, oplyser hans forsvarer, Torben Koch.

- Vi gør gældende, at han ikke har haft fortsæt til at volde fare for elevens liv, og derfor påstår vi frifindelse i sagen, siger Torben Koch til TV2.

/ritzau/

Deltag i debatten

 

Sundhed

1. juni 2016

I årevis har Kræftens Bekæmpelse via pensionsordning i PFA investeret penge i tobaksselskaber, skriver Finans.

Efterlysninger

31. maj 2016

Nu ringer politiets alarmklokker, da den midaldrende mands udseende og adfærd kan kædes sammen med en lignende episode for omkring halvanden uge siden. Her blev en 14-årig pige antastet af en nærgående mand.