Brødrene Olsen skuffede: Skal ikke være en del af Grand Prix

Skrevet af Lotte Sørensen

22/04/2014

Mest læste i dag

- Jørgen og Noller er enormt skuffede.

Sådan siger Steen Wittrock, manager for Brødrene Olsen, ifølge BT.

Brødrene vandt i 2000 vandt det internationale Melodi Grand Prix med Fly on the wings of love, den engelske version af Smuk som et stjerneskud. Dermed blev Danmark vært for showet året efter.

I år er Danmark endnu engang vært ved den internationale sangkonkurrence, og Brødrene Olsen gav hurtigt DR besked om, at de gerne ville være en del af showet. I første omgang blev de bedt om at holde grand prix-ugen, der løber fra 4. til 10. maj, åben, men siden hørte de ikke meget fra folkene bag showet.

Læs også: Brødrene Olsen: Vi er pavestolte over Emmelie

Da de så blev tilbudt et job i Tyskland, rykkede de DR for endeligt svar. Nu lød budskabet, at de ikke skulle være en del af showet.

- De oplever det som helt utroligt respektløst. Havde det ikke været for deres sejr i Globen 2000 med Fly on the wings of love', havde der ikke været dansk deltagelse i Melodi Grand Prix. Der er ikke noget at sige til, at de føler sig trampet på. Det er jo ikke sådan, at Jørgen og Noller havde forventninger om at komme på scenen og spille tre numre. Men en eller anden kort seance med en hyldest eller hilsen, siger Steen Wittrock.

Han henviser til, at DR ville droppe Meloodi Grand Prix, hvis det ikke gik godt i 2000. Men det gjorde det som bekendt.

Læs også: Afhørt af politiet: Brødrene Olsen i chok efter trafikuheld

Brødrene Olsen er blev yderligere stødt over, at de for kort tid siden fik tilsendt to billetter til showet.

- Det virker som om, man ønsker at træde i det, siger Steen Wittrock.

DR's underholdningschef Jan Lagermand Lundme er ked af, at Brødrene Olsen føler sig trådt på.

- Jeg elsker dem og det, de står for. Jeg er meget bevidst om, at hvis det ikke havde været for dem og deres sejr i 2000, havde vi ikke stået i dag, hvor vi står med arrangementet af det internationale Melodi Grand Prix, siger han.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med