Flaskepost fra P hitter i de danske biografer

Skrevet af admin

07/03/2016

Dagens topnyheder

207.669 har købt billet til at se filmen "Flaskepost fra P" i biografen.

Det er første gang, at en dansk film formår at sælge mere end 200.000 billetter i premiereweekenden inklusive snigpremierebilletter, oplyser Have Kommunikation i en pressemeddelelse.

Hos produktionsselskabet Zentropa vækker det glæde.

- Vi har gjort os umage med at udvikle universet og lave film som både underholder og imponerer.

- Jeg er stolt over, at vi i dansk film har kunnet opbygge en højkvalitetsfilmserie med de bedste skuespillere og filmfolk, vi har. Vi skal glæde os over, at danskerne i den grad har taget både film og bøger til sig, siger producer Louise Vesth i en pressemeddelelse.

"Flaskepost fra P" er baseret på Jussi Adler-Olsens krimi af samme navn.

Den er instrueret af Hans Petter Moland og handler om et søskendepar, der forsvinder fra en religiøs menighed.

Carl Mørck og Assad fra politiets afdeling Q efterforsker sagen og finder lighedstegn mellem en otte år gammel flaskepost og de forsvundne børn.

I premiereweekenden købte danskerne 154.342 billetter til filmen, hvortil kommer 53.327 snigpremierebilletter. Det giver ifølge Have Kommunikation alt 207.669 billetter i åbningsweekenden.

"Flaskepost fra P" har solgt henholdsvis 22.000 og 33.000 flere billetter i premiereweekenden end de to tidligere film om Afdeling Q, "Fasandræberne" og "Kvinden i Buret".

Filmatiseringerne af "Kvinden i buret" og "Fasandræberne" solgte i alt henholdsvis 724.000 billetter og 768.000 billetter.

/ritzau/