Glem alt om Pokémon Go: Nu kan du fange spøgelser fra din afdøde familie

På ganske kort tid blev Pokémon GO-spillet til en verdensomspændende succes, og i mange danske byer kan man stadig se, hvordan børn og voksne jagter de virtuelle vilddyr med mobiltelefoner.

Nu er der en skræmmende konkurrent på vej til at tage kampen op med de farverige og harmløse Pokémonner, hvis man skal tro hjemmesiden Mysterious Universe.

I Japan arbejdes der i disse dage på højtryk for at få en ny app med navnet 'Spot Message' ud til landets millioner af mobilbrugere, og det nye program har tydeligvis sin inspiration fra Pokémon Go, hvor virkelighed og computergrafik blandes til ét digitalt udtryk.

Med det nye program gælder det om at kommunikere med afdøde venner og familiemedlemmer – noget der foregår, hvis du tropper op ved deres gravsteder med din telefon i lommen.

Læs også: Her er de mest hjemsøgte steder i Danmark

Dine afdøde bedsteforældre vil så poppe frem på skærmen med spøgelsesagtige budskaber, hvis du - og nu bliver det kuriøst - altså nåede at få dem til at indtale en videohilsen, før de stillede de gamle træsko og døde.

Hjernen bag programmet er app-udvikleren Ryoshin Sekizai, og han forklarer til Japan Times, at han fik ideén, da han mistede sin onkel.

- Han døde så pludseligt, at det knuste vores familie. Min respekt for ham var stor, og jeg var ofte på besøg ved hans grav, hvor jeg med mit sind fik råd fra ham, når jeg havde spørgsmål om min virksomhed, forklarer Ryoshin Sekizai, der dog ikek kan komme med nogen  udgivelsesdato for app'en.

Det er også uvist, om den vil være tilgængelig på danske telefoner.

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip