Ekspert advarer: Undgå dette når du har hund og børn

Foto: Shutterstock.

Har du lært dine børn dette?

De fleste børn plager deres forældre om kæledyr, lige indtil mor og far giver efter. Men selvom dyr og børn i mange familier er tæt knyttet og nyder hinandens selskab bør man alligevel tænke sig om, inden man anskaffer sig fx en hund. 

En hund kræver nemlig masser af omtanke fra hele familien. Det skriver den norske avis VG

Læs også

Slut med at samle lort op: Denne pose klæber sig til din hunds røvhul

- Når du køber en hund skal børnene være store nok til at respektere, at hunden vil være i fred, når den siger fra, men også så store, at de ikke forsøger at træne hunden uden at forstå konsekvenserne, siger hundeadfærdskonsulent i det norske dyreværn “Dyrevernalliansen", Line Skaugerud til VG. 

Det handler om at lære at tolke hundens signaler, så man undgår skader og uheld. Og netop det kan være en udfordring for børn. 

- De fleste ulykker mellem hunde og børn sker, fordi barnet fejltolker eller ikke respekterer hundens signaler, eller fordi hunden bider ved et uheld under leg. En normal hund vil altid advare, før den bider med vilje, siger hundeadfærdskonsulenten.

Læs også

Slut med at samle lort op: Denne pose klæber sig til din hunds røvhul

Følgende ting bør du lære dine børn, inden I får hund, ifølge Line Skaugerud:

  • Ikke klappe på hovedet. Klap istedet på hals eller krop. Barnet skal også vide, at hvis hunden løber efter én, mens den knurrer eller viser tænder, så skal barnet stoppe op og vende sig væk fra hunden.
  • Aldrig sidde på hunden. Selvom det er fristende, skal børn aldrig sidde eller ligge ovenpå hunden. De skal heller ikke stå bøjet ind over den. Hunden kan heller ikke lide at blive klemt. 
  • Repekter hunden. Børn skal ikke forstyrre hunden, når den fx spiser.Afstrafning og vredesudbrud bør heller ikke komme fra børn.
  • Kun lege, når der er voksne tilstede. Og legene skal være rolige. Det kan også være et enkelt trick, der indvolverer hundekiks.
  • Spørg en voksne. Hvis hunden tager barnets mad eller legetøj, skal barnet ikke forsøge at tage det tilbage selv. I stedet skal barnet spørge en voksne om hjælp.  
  • Inkluder hunden. En hund med selvtillid er mere tryg for din børn. Så lær børnene at inkludere hunden, når den søger det, og at sætte pris på den. Lad børnene hilse på hunden, når de kommer hjem om eftermiddagen, eller lig sammen med hunden på gulvet.

Dagens Gossip