Fastelavns onde tvilling er ankommet…

Mørket er faldet på, men gaderne er stadig lysvågne. Hekse, skeletter, genfærd og zombier fylder gaderne, mens de resolut går fra dør til dør.

Det lyder som starten på en gyserfilm, men det er en realistisk beskrivelse af gaderne i USA hvert år til Halloween. Den traditionsrige begivenhed, som immigrerede Irere og Skotter tog med til Amerika i det 19. århundrede, har også gjort sit indtog i Danmark. Og ligesom til fastelavn bugner legetøjsbutikkerne med uhyggelige kostumer, og supermarkederne udruster sig med pynt, slik og græskar til udhuling. Det er dog ikke kun de mindre virksomheder som er røget med på den uhyggelige Halloween bølge…

Danskerne lader nemlig til at have taget traditionen til sig de sidste mange år og traditionen lader kun til at blive mere og mere populær hvert år. Den stigende interesse for Halloween er heller ikke gået ubemærket hen for manager Jeanette Birkedal fra Danhostel Copenhagen City. Hun nikker genkende til denne udvikling:

”Vi kan bestemt godt mærke, at der er flere bookinger omkring Halloween. Det skal også ses i lyset af alle de arrangementer, der bliver afholdt i forbindelse med begivenheden. Tivoli har flere uger med temaet ”Halloween i Tivoli”. Københavns Zoo afholder børneløb med halloween som tema.

Her på hostellet har vi også flere aktiviteter for børn og voksne i løbet af efteråret og i forbindelse med halloween. Alle de her ting er med til at tiltrække turister, og da vi har en central beliggenhed, er interessen for at booke en overnatning hos os også virkelig noget vi kan mærke”, udtaler manager Jeanette Birkedal.

Alle de begivenheder, der bliver afholdt af både små og store virksomheder i forbindelse med Halloween, er netop med til at cementere traditionens status i Danmark, og det lader til, at traditionen er kommet for at blive. Så skal du, som mange andre, opleve København under Halloween, kan du stadigvæk nå at booke din overnatning. Så er du uden tvivl lige i centrum af uhyggen!

Dagens Gossip