Flere og flere danskere får fjernet sine tatoveringer

Skrevet af PA

09/10/2017

Dagens topnyheder

Tattoo, tat og tusse, kært barn har mange navne. Omkring 15 procent af den danske befolkning har udsmykket sig selv med blæk, men siden den store tattoomani i 90’erne er det blevet mindre og mindre attraktivt at besidde en tatovering. På trods af dette er der stadig mange, der dekorerer sig selv – også i fuldskab. Derfor vælger flere og flere at få sine tattoos fjernet på en klinik, siger kosmetisk behandler, Tascha Spure Novaa, fra Klinik Q i København og Nordsjælland.

 

En klub med både kriminelle og fulderikker

Der var en stærk tradition for tatoveringer, specielt i tidligere sovjetiske eller asiatiske fængsler. Tatoveringerne har oprindeligt været til at kategorisere folk og deres forbrydelser. Nærmest det samme kan siges om tatoveringerne i dagens Danmark. Her bruges tatoveringerne, på de 15 procent af befolkningen som besidder en, til at kategorisere og sætte folk i kasser. Der findes mange typer tattoos, men nogle af de mest almindelige er tribaltatoveringen og fuldetatoveringen. I 90’erne gik danskerne tribal-amok, hvilket er en af grundende til den store befolkningsgruppe med blæk under huden. Før 90’erne har det været forbeholdt rocker- og bandemedlemmer og rappere at have tatoveringer, men efter 90’ernes tribaldille er en tatovering ikke et ualmindeligt syn på en helt almindelig dansker. Den store efterspørgsel har gjort udbuddet af tatovører så stort, at det er blevet utroligt nemt at få en tatovering.

 

Du er ikke den eneste, der fortryder

”Det er som om, at det, der hitter at få tatoveret på ens krop er not ca. 10 år senere”, siger Tacha Spure Novaa. På Klinik Q er de blandt andet specialiserede i at fjerne tatoveringer. Det er slet ikke unormalt, at de får henvendelser fra den jævne dansker, der har fortrudt. Det er forskelligt, hvorfor folk skal have de små kunstværker fjernet, men en ting har de til fælles: de har ikke fulgt ordsproget; ”Think before you inc”.

 

En dyr fornøjelse

En tatovering kan være en dyr måde at dekorere sin krop på, men at få fjernet den igen kan være en mindst lige så stor omkostning. Det koster typisk i omegnen af 200 kr. per kvadratcentimeter for en laserbehandling. Derudover skal man huske på, at det kan gøre lige så ondt at få fjernet den, som det kan at få den.