Du har sandsynligvis spist et halvt kilo insekter i år: I disse fødevarer vrimler det med de små kryb

Skrevet af Morten Larsen

23/08/2016

Mest læste i dag

Din mave vil sandsynligvis knurre arrigt af dig, hvis du overvejer at sætte dine tænder i et par knasende insektvinger.

Dit mundvand kommer næppe i våd bølgegang ved synet af et par lodne græshoppeben på middagsbordet.

Og selvom du finder masser af proteiner under skallen på de forskellige insekter, så er det et de færreste danskere, der frivilligt spiser de små dyr. 

I USA er størstedelen af befolkningen heller ikke meget for at guffe insekter i sig, men flere smuthuller i lovgivningen gør, at der proppes mider og maddiker i en lang række af landets fødevarer.

Med andre ord, så er insekter lovligt at bruge i den amerikanske fødevareindustri, så længe de små dyrs tilstedeværelse ikke går ud over produktets 'æstetiske kvalitet'.

Spørgsmålet er så bare, om du har lyst til at spise larver?

Det siges, at hver amerikaner i gennemsnit spiser et halvt kilo insekter hvert år.

Læs også: Familiens hund havde tilsyneladende kun ét i tankerne, da huset brød i brand

Trips er navnet på de milemetersmå og spinkle insekter, der finder vej til de sultne forbrugere i æblesmør, asparges, rosenkål og broccoli på frost.

Og så er der Bladlus - en lille fyr, der har et dårligt ry for at ødelægge flotte blomsterbukke.

De små grønne dyr kan også infiltrere dine frosne grøntsage, da bladlus siger 'ja tak' til spinat, broccoli og rosenkål.

I USA tillader myndighederne 2.500 bladlus for hvert tiende gram humle, så du møder sandsynligvis de små dyr, hvis du brygger dit eget øl.

Og så er der mider.

De små hvide dyr er ikke sjældne gæster i hvedemel og produkter af andre kornsorter.

Du har spist maddiker, hvis du nogensinde har spist dåsemad. Sådan lyder den kvalmende udmeldning fra Men's Heath, der beretter om en virvar af de små dyr i dåser med tomatpuré og pizzasaucer. 

I majs lever der en slags orm, der er kendt for at finde vej til forbrugernes mavesække, hvis man køber de majs på dåse.

Den knasende fornemmelse fra den gule frugt skal ofte tilskrives skind og kropsdele fra de klamme dyr. Nam nam, hva?!

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler: