Kreml afviste forleden at Putin havde fået hjertestop: Nu melder mystisk kilde ham død

Skrevet af Henrik R

29 uger siden

|

27/10/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den anonyme General SVR-kilde har nu meldt den russiske præsident død.

Dagens topnyheder

Det er vigtigt at understrege, at oplysningerne er ubekræftede, og Rusland har ikke kommenteret dem.

Det er ikke mange dage siden, at flere store britiske og amerikanske medier skrev, at Putin havde fået et hjertestop og var blevet genoplivet. Disse oplysninger kom på den mystisk Telegram-kanal General SVR, der siden 2020 har 'lækket' oplysninger. Det påstås, at det skulle være en Kreml-insider, der står bag den, men dette er aldrig blevet bekræftet.

Til trods for at oplysninger fra General-SVR ikke kan betegnes som pålidelige, var Kreml alligevel ude at afvise disse rygter.

Kilden på General-SVR går under pseudonymet "Viktor Mikhailovich" og nu har denne kilde meldt ud, at Vladimir Putin skulle være gået bort.

"Døde i går aftes"

Ifølge Mikhailovich skulle Putin være død torsdag aften.

"Advarsel! Der er i øjeblikket et kup i Rusland. Den russiske præsident Vladimir Putin døde i aften i sin bolig i Valdai, påstod General SVR på de sociale medieplatforme X og Telegram i går aftes."

"Kl. 20.42 russisk tid afsluttede lægerne genoplivningsforsøgene og erklærede ham død."

Ifølge samme konto er lægerne blevet låst inde i samme rum sammen med Putins døde krop på ordre fra præsidentens sikkerhedspersonale.

Ordren skulle komme direkte fra hærgeneral Dmitry Kochnev.

"Viktor Mikhailovich" har i lang tid hævdet, at Putin lider af alvorlige helbredsproblemer og bruger dobbeltgængere.

Ifølge Rusland-eksperten James Nixley, leder af tænketanken Chatham House, så mener han, at General-SVR kontoen gavner Putins regime, selvom det ofte er negative ting, der nævnes omkring præsidenten.

"Det, der er helt klart, er, at netop denne kanal har en historie med at sprede misinformation, og det er i den russiske stats tjeneste. Det passer Kreml at dyrke forvirring," siger han til The Independent.