1-1-specialisterne slår til mod FCK med sen scoring

02/11/2014

I 9 af 13 superligakampe i denne sæson har Sønderjyske spillet uafgjort, og otte af gangene er det endt med 1-1.

Det var også resultatet søndag aften, da Haderslev-klubben med en sen scoring fik 1-1 mod FC København i Telia Parken.

Sønderjyskes Niels Lodberg headede 10 minutter før tid et frispark i mål til stor skuffelse for FCK, der længe så ud til at få Nicolai Jørgensen som matchvinder.

Endnu mere bittert for FCK er det, at der nu er ni point op til førerholdet FC Midtjylland. FCK, der var på vej mod den fjerde ligasejr i træk, skal virkelig til at ramme en stime af sejre for at indhente et yderst stabilt FCM-mandskab.

Sønderjyske er uden nederlag i Superligaen i otte kampe i træk, men de mange uafgjorte resultater betyder, at der kun er tre point ned til en nedrykningsplads.

Det så fint ud for FCK inden den sene udligning. Nicolai Jørgensen forsøgte sig kort før pausen fra distancen, og offensivspillerens skud ramte en Sønderjyske-spiller, så bolden fløj i mål uden chance for Marin Skender i udeholdets mål.

Det var anden ligakamp i træk, at Nicolai Jørgensen scorede, og måske er han ved at genfinde den form, som gjorde ham til en del af landsholdet før i tiden. Skader har igen i denne sæson drillet Nicolai Jørgensen, men nu er han oppe på tre sæsonmål i Superligaen.

Nicolai Jørgensen burde have scoret mindst ét mål mere, men alene med Skender 20 minutter før tid fejlede FCK'eren på den kroatiske målmand. Det viste sig at blive en dyr afbrænder for hjemmeholdet.

Både i første og anden halvleg havde gæsterne en række fine scoringsmuligheder. Blandt andre den tyske angriber Marvin Pourie, som Sønderjyske har lejet i netop FCK, kunne have scoret, men var uskarp, når chancerne bød sig.

Udeholdet kan også ærgre sig over, at Morten Beck afsluttede skidt midtvejs i første halvleg, da han blev spillet fri og kun manglede at passere FCK-keeper Stephan Andersen. Morten Becks forsøg røg lige forbi den ene stolpe.

En anden tidligere FCK'er, som nu spiller i Sønderjyske, er Johan Absalonsen, og kantspilleren havde chancer til at score for gæsterne. Også han manglede præcision i afslutningerne.

FCK burde dog have lukket kampen med et 2-0-mål, og måske savnet af den karantæneramte førsteangriber Andreas Cornelius var for stort denne søndag.