1. divisionsklubber glæder sig, hvis Brøndby rykker ned

Øget omsætning, mere interesse fra medierne og udsolgte kampe. Det er hvad klubberne i Nordicbet Ligaen, bedre kendt som første division, kan forvente, hvis kriseramte Brøndby IF rykker ned i landets næstbedste fodboldrække.

Det vil være for meget at sige, at klubberne lige frem håber på, at mastodonten fra den københavnske vestegn må tage den tunge tur ud af Superligaen. Men nøgternt set vil en nedrykning medføre en masse fordele for de klubber, der er vant til at leve et liv i dansk fodbolds skyggeside.

I Nordicbet Ligaen er der langt mellem de udsolgte kampe, og medieopmærksomheden er til at overse.

- Det er ærgerligt for Brøndby, men det vil styrke første division. Det vil medføre mere presseomtale, mere fokus fra tv-selskaberne, større entréindtægter og mere salg på stadion, når Brøndby kommer med de mange trofaste fans. Det gælder alle. Jeg kunne godt se et par udsolgte kampe mod Brøndby, og det er ikke noget, vi ser i hver runde her, siger Torben Røsler, bestyrelsesformand for Lyngby BK, der er en del af top-4 i Nordicbet Ligaen.

Med en fortid i Brøndby, og et hjerte, der banker af sympati for klubben, så håber Torben Røsler inderligt, at Brøndby klarer skærene. Men bestyrelsesformanden er ikke mere påvirket, end at han kan identificere de forretningsmæssige fordele ved en nedrykning. Der er, om man vil det eller ej, tale om en situation, der lever op til talemåden 'den enes død, den andens brød'.

Især for klubberne i hovedstadsområdet, der kan forvente lange køer ved indgangene til de sjældent udsolgte tribuner. Brøndby tiltrækker og medbringer et stort og trofast publikum.

- Der er ingen tvivl om, at det vil skabe en fed kulisse på stadion, lyder det fra AB (Akademisk Boldklub, red.), der spiller sine hjemmekampe på Gladsaxe Stadion, knap et kvarters kørsel ad Motorring 3 fra Brøndby Stadion.

- Hvis Brøndby rykker ned, vil det generere en masse omtale op til vores kampe. Der vil komme flere tilskuere. Mange flere, end vi er vant til. Vi ville kunne lave et stort mersalg, men omvendt skal vi også indkalde flere kontrollører. Det ville være rigtig fedt med mere omtale af første division, men med et stort hold i ligaen, vil de negative konsekvenser også komme, siger kommunikationsansvarlig Casper Jensen, der her tænker på, hvad Brøndbys til tider livlige fanskare kan finde på.

For Brønshøj kan det betyde, at 'hvepsene' bliver tvunget til at flytte sine hjemmekampe fra det intime Tingbjerg Idrætspark til dyrt købte lokaliteter ude i byen. Sandsynligvis et stadion i nabobyerne Gladsaxe eller Bagsværd.

- Det ville give et omsætningsboom for os fra entré og boder, som vil have stor betydning for økonomien. Under forudsætning af, at vi kunne afholde kampene, hvor vi plejer. Skal vi ud og entrere med Bagsværd eller Gladsaxe, så er det underordnet. Så ville vi ikke tjene noget, forklarer Claus Wiingaard, direktør for Brønshøj Boldklub.

Syv ud af Nordicbet Ligaens 12 hold har base i Jylland eller på Fyn. Til næste sæson bliver fordelingen sandsynligvis anderledes, men sikkert og vist er det, at et nedrykket Brøndby IF vil kunne se frem til lange busture til Skive, Hjørring eller Hobro.

Hos sidstnævnte glæder man sig over udsigterne til at få Brøndby på besøg.

- Det synes vi ville være super. Sikkerhedsmæssigt giver det en udfordring, som vi skal forholde os til. Men vi regner da med, at gæsterne vil opføre sig pænt og skabe en masse liv på stadion. Det vil give en masse opmærksomhed til klubben og ligaen, siger formand Steen Juulsgaard fra Hobro Boldklub.

En hurtig udregning fra formanden viser, at for hver 1.000 tilskuere Brøndby tager med, giver det 80.000 kr. i klubkassen.

- Så kan det godt være, de skal have en fadøl og bruger lidt flere penge. Vi skal også hyre lidt flere kontrollører. Det vil blive rigtig skægt, men på den anden side får det ikke gaderne til at flyde med guld og honning, fortæller Hobro-formanden.

Imens fortsætter Brøndby IF sit nedrykningsslag. Giganten med slagside skal søndag spille mod OB.

 

 

Dagens Gossip