10 år i træk: Real Madrid er verdens rigeste klub

Skrevet af admin

22/01/2015

Dagens topnyheder

Real Madrid er for 10. år i træk verdens rigeste fodboldklub.

Det skriver Deloitte i revisionsselskabets årlige rapport over den globale fodboldøkonomi.

Den spanske storklub havde i 2013/14-sæsonen en omsætning på 549,5 millioner euro svarende til 4,1 milliarder kroner.

Real Madrid er godt hjulpet på vej af sidste års triumf i Champions League, som de spanske giganter vandt efter en finalesejr over Atlético Madrid.

Omsætningen steg med 30,6 millioner euro svarende til 230 millioner kroner i forhold til 2012/13-sæsonen, og stigningen skyldtes primært større kommercielle indtægter og transmissionsrettigheder.

Ifølge Deloitte er Real Madrid den første klub i verden til at nå op på en årlig indtjening på 200 millioner euro (1,5 milliarder kroner) fra transmissionsrettigheder alene.

Selv om Manchester United ikke har haft den store succes på fodboldbanen, så klatrer den engelske storklub alligevel op på Deloittes pengeliste.

United går forbi FC Barcelona og Bayern München og er med en omsætning på 518 millioner euro (3,9 milliarder kroner) den næststørste klub i verden målt på indtægter.

Herefter følger Bayern München (3,6 milliarder kroner), FC Barcelona (3,6 milliarder kroner) og Paris Saint-Germain (3,5 milliarder kroner).

De 20 største klubber i verden havde tilsammen en omsætning på 42 milliarder kroner i det seneste regnskabsår. Det svarer til en stigning på sammenlagt seks milliarder kroner på et år.

/ritzau/dpa