10 dræbt ved muligt selvmordsangreb i Istanbul

Ti mennesker er dræbt tirsdag aften ved to eksplosioner, der har ramt Atatürk lufthavn i Istanbul. Det oplyser den tyrkiske justitsminister.

Omkring 40 sårede er ved at blive bragt på hospitalet efter eksplosioner i Atatürk lufthavn i Istanbul, rapporterede tv-stationen Haberturk kort forinden.

Vidner siger til tyrkiske medier, at der også er blevet skudt ved lufthavnens parkeringsplads.

To personer sprængte sig selv i luften inden sikkerhedstjek i lufthavn i Istanbul, siger en kilde, mens en anden oplyser, at tyrkisk politi skød mod de mistænkte.

Kort inden vurderede tyrkiske embedsmænd over for tv-stationen CNN Türk, at der kan have været tale om et selvmordsangreb. Ifølge tv-stationens oplysninger skete eksplosionerne i ankomsthallen.

Der er sendt et stort antal politifolk og ambulancer til stedet.

Øjenvidner oplyser til CNN Türk, at et stort antal taxier gik i gang med at fragte sårede væk fra stedet umiddelbart efter bragene.

Sidste år brugte 61 millioner passagerer lufthavnen, der er Tyrkiets største.

I de seneste måneder er sikkerheden blevet skærpet i den tyrkiske millionby efter flere bombeangreb i de seneste måneder, som Islamisk Stat eller militante kurdiske grupper menes at stå bag.

Der er flere daglige afgange mellem København og Atatürk lufthavn i Istanbul. Ifølge Ritzaus oplysninger var forsvarsminister Peter Christensen (V) netop lettet fra lufthavnen, da eksplosionerne ramte.

Forsvarsministeren var med udenrigsminister Kristian Jensen (V) på besøg i Tyrkiet og fløj hjem til København med rutefly fra Adana via Istanbul.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip