10 geniale måder isterningebakker kan redde din madlavning på

Isterningebakker kan bruges til rigtig mange ting, som ikke har noget med almindelige isterninger at gøre. Derudover kan de gøre turen i køkkenet en hel del lettere - og du kan spare penge.

Lyder det lidt for godt til at være sandt?

Her er 10 bud på, hvordan du bruger isterningbakker på en smart måde.

1. Pift isvandet op
Et glas koldt vand en varm dag er skønt, men det kan nemt piftes op. 

Tilsæt citron, appelsin og mynte til dine isterninger.

2. Gem dine friske krydderurter
Er du den heldige indehaver af et bed med krydderurter, ved du også, at de vokser enormt om sommeren.

De er nærmest umuligt at få brugt. Men du kan gemme dem til senere ved at lave en lækker krydderolie.

Du kommer simpelthen urterne i en isterningbakke og overhælder dem med olivenolie.

Derefter kan de fryses og tages ud, når du skal bruge dem som i videoen nedenfor.

3. Boost din smoothie
Almindelige isterninger kan godt fortynde en smoothie.

Hvis du derimod blender bær, som du gerne vil have i, og fryser dem i en isterningebakke - så har du nogle små smoothie-bomber fyldt med smag og vitaminer.

4. Altid kage ved hånden
Frossen småkagedejs-isterninger er gode at have liggende i fryseren, hvis man har en lumsk, sød tand, der kommer på besøg på upraktiske tidspunkter.

Læs også: Han sætter tandstikker i kagen og viser et trick, der gør dig til en regulær konditor 

Rul blot hjemmelavet eller købt dej til kugler, pres dem ned i isterningebakken og sæt dem i fryseren. Så har du altid småkagedej til en mørk aften.

5. Undgå en chokolademassakre
Der findes få ting så lækkert som jordbær dyppede i mørk chokolade. Men det kan være lidt af et svineri, når de skal laves.

Fyld smeltet, mørk chokolade i en isterningbakke (ikke hele vejen op) og kom jordbærrene oven i. Sæt så bakken på køl.

Det sviner ikke - plus de overrtrukne jordbær kan stå selv.

6. Frys æg ned
Du har en næsten fyldt bakke med æg, og udløbsdatoen nærmer sig. Du kan selvfølgelig vælge at lave en omelet og få æggene brugt - men de kan faktisk også fryses ned.

Enten enkeltvis som på billedet - eller du kan røre dem sammen, så du har en æggemasse blandet af både hvide og blomme.

7. Lav dine egne “maggie-terninger”
Har du fond tilbage, efter at have kogt en kylling eller lignende, kan den fryses ned i en isterningebakke. Derefter kan de bruges som fond til saucer og lignende.

8. Spar tid i køkkenet
Det er ofte det omfattende snitteri i køkkenet, som tager tid. Her er der virkelig tid at spare.

Snit en masse hvidløg og ingefær fint. Kom cirka en spiseskefuld i hver af rummene i en isterningbakke og frys det ned. Så er det lige til at tage ud af fryseren, når du skal lave en lækker gryderet eller andet.

9. Varm kakao på pind
Fyld smeltet, mørk chokolade i en isterningbakke. Sæt eventuelt nogle skumfiduser oven på og en pind i midten. Frys bakken.

Læs også: Hun snitter i kartoflen og putter lækker ingrediens i hullet - resultatet er smukt 

Derefter kan du lave din egen varme chokolade ved blot at varme mælk op, komme den i et krus og røre din “varm kakao på pind” rundt i den.

10. Server børnenes frokost i den
Et flot og farverigt udvalg af frugt, grønt, brød og kød ser godt ud i en isterningbakke. Det giver helt sikkert familiens mindste lyst til at dykke ned i herlighederne.

Følg Dagens Tips og Tricks for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip

Dagens TV