10 gode råd til kør selv-ferien

Dette svarer til, at hele 1.600.000 bilejere planlagde at pakke bilen med familie og tasker, og holde ferie ved at køre ud i det blå!

Dette skal I huske på kør selv-ferien

Det var især Danmark, de kør selv-ferierende danskere planlagde at køre rundt i 2015 – faktisk havde hele 59% planlagt at have Danmark som destination. Herefter kom Tyskland på andenpladsen med 9% og Italien på tredjepladsen med 8%.

Der er selvfølgelig flere ting at planlægge, jo længere væk fra hjemmet I kører, men der er nogle ting, der altid bør være styr på, uanset hvor turen går hen på kør selv-ferien!

10 Tips: Gør bilen køreklar

1. Når I pakker bilen, så placer de tungeste ting nederst, og de lettere øverst – især hvis I kører stationcar.

2. Tjek dæktrykket, og sørg for, at det passer med vægten af jeres bagage.

3. Undersøg, om vinduesviskerne er klar til sommersæsonen - hvis ikke, så udskift dem.

4. Hæld sprinklervæske på bilen, så I ikke pludselig mangler det midt på landevejen.

5. Tjek på forhånd, om I skal betale vejafgifter, brobetaling eller lignende på ruten, og hav gerne kontanter liggende nær førersædet.

6. Undersøg, om der gælder særlige regler i det land, I besøger. I nogle lande er der fx lovpligtigt at have en gul vest i kabinen, andre steder skal man medbringe en alkoholtest og andre kræver miljømærkater – derudover er der forskellige krav til fx dæktryk og -mønster.

7. Hvis der er børn i bilen, så husk at medbringe rigelig med underholdning, drikkevarer og snacks i kabinen, så de smås humør og blodsukker ikke pludselig dykker.

8. Som den voksne er det dit ansvar, at alle børn under 15 år er godt fastspændte. Børn på under 135 cm skal fx spændes fast i godkendt sikkerhedsudstyr, som passer til deres højde og vægt.

9. Undgå indbrud i bilen ved at gemme alle værdier i lukkede handskerum og vinduesløse bagagerum. Brug gerne rat- eller gearlås, så bilen fremstår endnu mindre attraktiv for eventuelle tyve.

10. Sidst, men ikke mindst, er der forskellige papirer, som I skal huske at medbringe:

Husk forsikringerne

Det er altid vigtigt at huske forsikringerne, ligegyldigt om I bliver hjemme eller rejser udenlands. Med hensyn til kør selv-ferier, er der 2 forsikringer, der er vigtigere end andre: I skal have en rejseforsikring og minimum en bilforsikring med kaskodækning.

Rejseforsikringen hjælper jer, hvis I fx kommer til skade eller bliver syge under ferien, mens bilforsikringen er helt essentiel, hvis I fx går i stå på den tyske motorvej. Husk gerne jeres røde og grønne kort, så har I bilforsikringens dokumentation og kontaktoplysningerne ved hånden.

Husk det blå kort

Hvis kør selv-ferien går til et sted i Europa, er det en god idé at medbringe det blå sundhedskort. Kortet giver jer ret til den samme behandling, som borgerne i det land I besøger ville modtage, hvis I bliver akut syge eller kommer til skade.

Behandlingen foregår på offentlige hospitaler, og hvis du befinder dig i et land med brugerbetaling, vil du skulle betale for dele af behandlingen selv – medmindre du har en rejseforsikring.

Husk en del af bilens registreringsattest

Om du så er på kør selv-ferie i udlandet eller bare kører rundt herhjemme, bør du huske at medbringe del 1 af bilens registreringsattest – del 2 skal du til gengæld lade blive hjemme.

Dagens Gossip