10 grunde til, at far faktisk ER den bedste i verden

Skrevet af Redaktionen

05/02/2016

Mest læste i dag

Det er lige som om, at mors dag nogle gange fylder lidt mere end fars dag.

Men det er ikke altid fair, når det er moderen, som løber med sejren, for vi er mange derude, som burde være meget taknemmelige for vores far.

Her er 10 grunde til, at far er den bedste i verden:

1. Håndørerne.
Navnet er ikke helt dækkene, for over årene er det nok blevet til mere end håndører. Vi vil gerne takke dig for alle de gange, du stak os en seddel eller en mønt, så vi havde mulighed for at købe øl til en teenage-fest.

2. Din værktøjskasse.
Ja, vi ved godt, at mange mødre også sagtens kan (og de skal også have tak), men der er altså mange fædre, som har stået på hovedet for at reparere et eller andet, som ikke fungerede optimalt.

3. Trygheden.
Hvad end det var mindre farer, som en edderkop, der skulle slås ihjel, eller større farer, så er vi glade for, at du var i nærheden. Det gjorde os trygge.

4. Dit nougat-bløde hjerte.
Måske siger gamle kønsroller, at far burde være den stærke og hårde, men mange fædre derude er mindst lige så nougat-bløde indeni, som mor er - og det er dejligt.

5. Taxa-servicen året rundt.
Der var lige nogle år, fra vi begyndte at gå til fester med alkohol, hvor det var virkelig dejligt, at du godt gad at stå op midt om natten. Og i modsætning til taxa-chaufføren blev du aldrig betalt.

6. Far-humoren.
Der må ske et eller andet i DNA’en, når man bliver far, som gør noget ved humoren. I hvert fald ved de fleste, hvad der menes, når man snakker om far-humor. Skal vi være helt ærlige, så synes vi faktisk også, det er ret sjovt.

7. Du ønsker dig aldrig noget.
Det i sig selv er egentlig vildt irriterende, men når man vender det på hovedet, så er det vel et udtryk for, at du er ret tilfreds. Men prøv dog alligevel at lægge hovedet i blød inden din fødselsdag.

8. Når du skældte ud, var det for vores eget bedste.
Okay! Vi kan faktisk godt se nu, at der var mening med galskaben, og du kun var ‘streng’, fordi du skulle være det.

9. Du delte dine passioner.
Mange fædre derude kan ikke lade være med at dele deres entusiasme med deres børn. Hvad end det er fodbold, madlavning, musik, rejser eller snooker, så er det rart at have noget, man kan tale om.

10. Du var der.
Men selvom mange er heldige, så er det ikke alle, der har en far, som er der for dem. Derfor skal der lyde et kæmpe tak til dig, far, fordi du altid var der.