10 løgne, du altid har troet på

Det er så vildt, at man kan se Den Kinesiske Mur fra rummet!

Det er faktisk også lidt for vildt. For det kan man på ingen måde. Ligesom der heller ikke er nogen undskyldning for at holde din guldfiske indespærret i en lille bowle, for den kan sagtens huske, hvad den lavede for over tre sekunder siden.

Vi har hørt de samme historier igen og igen. Og vi ved, de er rigtige, for vi har hørt dem fra nogen, der har hørt dem fra nogle andre, der har læst dem hos en pålidelig kilde.

Men der er intet hold i dem.

Her er nogle af dem:

1. Tyggegummi bliver i maven i syv år
Din mor har løjet for dig.  Tyggegummi ender præcis samme sted som alt andet mad. Dog kan det ikke fordøjes på samme måde, så det ender i kummen i nogenlunde samme form, som det blev indtaget. Derfor er det heller ikke godt at sluge for meget, da man kan risikere forstoppelse.

Men du behøver ikke være nervøs for, om det stykke du kom til at sluge ved et uheld, vil ligge derinde for evigt.

2. En guldfisk har en hukommelse på tre sekunder
Denne myte findes højst sandsynligt kun, for at vi kan have vores guldfisk i en sørgelig bowle med god samvittighed. Men guldfisken er slet ikke så dum. Forskere har lært de små fisk at reagerer på lyd og lys samt spille spil

 

3. Den Kinesiske Mur er det eneste menneskeskabte, der kan ses fra månen
Ja, den er virkelig lang, men den er ikke mere end 6 meter bred. Så hvis du kan se den derude fra, ville du også kunne se brede motorveje. Den første kinesiske astronaut i rummet, Yang Liwei, har i øvrigt bekræftet, at næh… den kunne han ikke se.

Læs også: 10 almindelige myter om sex, der ikke holder vand

4. Navnet Adidas er lidt lummert
90’er-børn vil kunne huske at have skrevet ‘All Day I Dream About Sex’ på penalhuse og toiletvægge. Eller var det nu ’sport’, grundlæggeren af Adidas havde tænkt på, da han gav mærket sit navn. Svaret er så kedeligt, at selvom Adolf Dassler muligvis har tænkt på begge dele, så er Adidas en sammentrækning af hans kælenavn Adi og efternavnet Dassler.

5. Flyene tømmer toilettet i luften
Denne myte stammer fra en retssag i Californien, hvor en mand fik erstatning for at have fået en kæmpe klump is i sin have. Isen bestod ganske vist af rengøringsmiddel fra et lækkende flytoilet, men det er ikke kutyme, at passagerernes efterladenskaber skødesløst ender samme sted. Toilettankene kan kun tømmes, når flyet er parkeret på landjorden, og så pumpes det op i en stor tankvogn.

Og nej, du behøver heller ikke holde dig, når du sidder på toilettet på et tog, der holder ind på perron. Du kommer ikke til at efterlade ne pølle på skinnerne foran en masse måbende passagerer, når toget kører videre.

6. Du mister størstedelen af din kropsvarme gennem hovedet
Her har din mor igen løjet, for at få dig til at tage hue på. Hun har dog delvis ret, for du mister kropsvarme fra de steder, der er nøgne. Så hvis du har hue på, men bare tæer, så er det altså dér du mister din kropsvarme. Du kan altså ikke vandre nøgen rundt kun iført hue og føle dig sikker.

Læs også: 5 myter om dehydrering: Det bør du vide om vand

7. Rør ikke ved fugleunger
Du har altid lært, at du ikke må røre fugleunger, der er faldet ud af reden, for så vil fuglemor lugte dig og ikke have noget med sin unge at gøre. Men fugle genkender sin unge på lyden, og den burde du næppe har pillet ved.

8. Barberet hår vokser tykkere ud
Nope. Det ser bare sådan ud, fordi håret vokser ud med en stump ende, hvor det før ente ud i en tynd spids. Desuden vil kortere hår virke stivere, fordi det ikke bøjer af på samme måde.

9. Man må ikke vække en søvngænger
Søvngængere går ikke i chok, hvis de pludselig bliver vækket og befinder sig et andet sted, end de troede, de var. De kan blive enormt forvirrede, men det er ikke farligt. Faktisk er det farligere at lade være, hvis søvngængeren er på vej til at gøre noget, som ikke er så smart at gøre i den vågne verden. Forsøge at flyve, f.eks.

10. Walt Disneys hoved er frosset ned, så det kan sættes på en ny krop, når videnskaben når dertil
Mesteren er kremeret og begravet i Forest Lawn Memorial Park, Californien, hvor han også har en mindeplade. Undskyld Den anden historie var bedre.

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip