10 måneder gammel baby empati-græder med følelser, når hendes mor synger

Den hjerteskærende, stille og til tider hysteriske lyd af et grædende barn kan give de fleste voksne mennesker hovedpine og tyndslidte nerver.

En vrælende småbarns tuderi kan typisk kommunikere, at bleen er fyldt eller maven er tom - men hos visse babyer kan den spæde stemme bryde i gråd, når deres mor bryder ud i sang og synger en smuk ballade.  

I en rørende video kan man se, hvordan en 10 måneder gammel baby bliver overvældet af følelser til tonerne af morens udgave af trussetyven Rod Stewards nummer 'My Heart Can’t Tell You No'.

Videoen har med god grund gået sin sejrsgang på internettet, og efterfølgende har moren forklaret, at det kun er dén sang, der fylder øjnene i det lille ansigt med tårer. Det skriver bloggen Sprit Science and Metaphysic.

Læs også: Kvinde for vild i skov: Overlevede ved at drikke sin egen brystmælk

Barnet i videoen besidder tydeligvis empati – evnen til at forstå følelsesmæssige og mentale tilstande hos andre mennesker.

Empatien trænger sig hurtigt på i øjenkrogene på det lille barn, når moren formidler den sørgelige sangs toner og tekst, hvilket tydeligvis er noget alverdens internetbrugere kan lide.

Den to minutter lange video, der kan ses under denne artikel, er indtil videre blevet afspillet over 19 millioner gange. 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip