10 millioner kroner på vej til Esbjerg fra Folketinget

Esbjerg og Aalborg vandt kampen blandt 13 ansøgere om at blive årets trafiksikkerhedsby. Det betyder, at der er godt 10 millioner kroner på vej til trafiksikkerhedsmæssige forbedringer i Esbjerg og beregninger anslår, at det samlet set vil spare byens borgere for cirka 60 personskader i en tiårig periode.

Det glæder det lokale folketingsmedlem Karina Lorentzen (SF):

- Uanset om vi cykler, kører bil eller går, så er vi alle tvunget ud i trafikken hver dag. Det skal være trygt og jeg er stærkt tilfreds med, at Esbjerg er blevet et prioriteret indsatsområde, siger hun i en pressemeddelelse.

Pengene skal blandt andet bruges til at sikre bløde trafikanter i midtbyen, fordelingsveje i boligområder samt indfaldsveje og skoleveje.

Diana Mose Olsen, byrådskandidat for SF, forklarer, at Esbjerg selv stiller med fem millioner kroner ekstra til projektet og at hensigten især er at sikre cyklister og fodgængere:

- Vi har nogle skoleveje, især omkring vores ungdomsuddannelser, som vi godt kunne sikre bedre. Her oplever man nøjagtig det samme kaos som ved folkeskolerne, hvor mange forældre afleverer børn på samme tidspunkt. Og vi er i SF optaget af, at vi især passer på vores bløde trafikanter, siger Diana Mose Olsen.

Trafiksikkerhedsbyprojektet koster i alt omkring 15 millioner kroner.

Dagens Gossip