10 tegn på at du er en god forælder

1) Du giver dem mindst tre måltider om dagen
Det er basalt, men et barn har selvfølgelig brug for mad, drikke og noget rent tøj. Ikke de dyreste mærkevarer og kaviar til cornflakes, hvilket nogle typer forældre måske har det med at glemme. Men opfylder du de basale behov for dit barn, er du på rette vej.

2) Du synes, at dt barn er lidt sejere end andre børn
Du er stolt af dem. Fra det øjeblik, dit barn blev en del af dit liv, har du været stolt over (indimellem) åndssvage ting; eeej, hvor flot, at du næsten ramte munden med skeen fyldt med grød… Forælder-instinktet er så dybt i dig, at de mindste ting gør dig stolt ved dit barn.

3) Du vil hellere være sammen med dine børn, end at være på arbejde
Det handler ikke om, at du vil være hjemmegående mor eller far. Dit arbejde kan være nok så spændende og sjovt, men du kan alligevel ikke undgå at opleve et savn, når du sidder der på jobbet.

Læs også: 5 grunde til moderne børneopdragelse er i krise

4) Du formår at nyde nogle pauser væk fra børnene
De er nødvendige for, du kan give endnu mere, når du er sammen med dem.

5) Dine børn har humor og smiler eller griner meget af tiden
Børn åbner ikke op, og har ikke selvtilliden til at pjatte og grine, hvis ikke de trives. Alle børn kan være i dårligt humør, ligsom vi andre har dårlige dage og tidspunkter, men hyppige smil, grin og kærlige drillerier i familien er et tegn på, at du gør det godt som forælder.

6) Dit barn viser omsorg
En af de største kompetencer, et barn eller såmænd voksent menneske kan have, er de sociale kompetencer. Hvis dit barn forstår at dele ting med andre og vise omsorg og forståelse samt at lytte til, hvad andre siger til det, og bekymre sig og måske endda hjælpe til, hvis en i børnehaven/skolen har det skidt, så er du i gang med at skabe noget, der minder om et socialt individ, hvilket er godt forældre-arbejde.

7) Dit barn har stærkt selværd – ikke udelukkende selvtillid
Selvtillid ser vi nok af blandt de børn, der medvirker i diverse talentshows. Men har de selvværd? Dagens.dk har tidligere beskrevet, hvad forskellen er på at have selvtillid og at have selvværd – og det er dit job som foræler at styrke begge dele hos dit barn.

Læs også: Derfor er selvværd den største gave, du kan give dit barn

Læs også: 5 grunde til at forældre giver deres børn lavt selvværd - og 9 måder at gøre det godt igen

8) Dit barn ved, at du er der for det – altid
Selv, når dit barn bliver stort og flytter hjemmefra, er du som forælder nervøs for, om dit barn klarer sig godt gennem livet. Hvis du er den person, dit barn ringer til, når det har brug for råd, støtte og vejledning, så ved du, at du har skabt de rette rammer af tryghed, tillid og beundring hos dit barn.

Hvis du er en god forælder, vil dit barn aldrig tvivle på, at du er der for det, når det har brug for det – uanset om det handler om hjælp til at samle en ikea-reol eller som en skulder, der kan grædes ved, når barnet har kærestesorger.

9) Du prøver dit bedste
Børn er krævende. De er hårdt arbejde, og du kan ikke undgå at begå fejl som forælder. Men hvis du prøver dit bedste, selv når du mærker presset, føler dig udfordret af din tre-årige eller din teenagepige, der får et hysterisk anfald, så gør du alt, hvad du kan, og det gør dig til den bedste forælder, dit barn kan få.

10) Du bekymrer dig, om hvorvidt du er en god forælder.
Det betyder meget for dig, at du gør et godt stykke arbejde i at danne dine børn og forberede dem på livet. Allerede dét, at du bekymrer dig over, om du gør det godt nok, er et tegn på, at du prøver at være en god forælder. 

Læs også: Her er de 12 dødssynder, jeg begår jævnligt som forælder 

Læs også: 3 fantastiske ting danske forældre gør, ifølge en amerikansk mor

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip