10 tegn på at du har en perfekt bedste veninde

Mens princippet “jo mere jo bedre” kan siges om mange ting i livet, er det nok lige præcis det modsatte, der gør sig gældende, når det handler om venner.

Så er én eller to mere end rigeligt, hvis det blot er de rigtige af slagsen.

Her er 10 tegn på at du har en perfekt bedste veninde.

1. Intet ændrer sig, selvom I er væk fra hinanden i lang tid
Måske har du været ude at rejse - eller måske har I bare haft travlt og derfor ikke set hinanden i lang tid. Uanset hvad har intet imellem jer ændret sig.

I samler samtalen op, hvor I slap den. Perfekte bedste veninder handler om nærvær og sammenhold. Ikke om, at I skal have en kaffe-date hver eneste uge for at forstå hinanden.

2. Hun kommer altid, når det virkelig brænder på
Tænker du nogensinde på, hvilke mennesker du virkelig kan regne med, hvis du står foran dit hjem klokken 4 om natten og har smidt nøglen væk?

Så er hun den første, du kommer til at tænke på.

Du ved nemlig, at hvis der er noget menneske i verden, du kan regne med, er det din bedste veninde. Hun stiller op, når du står med håret i postkassen. Uanset om det er et problem af praktisk eller følelsesmæssig karakter.

3. Hun bakker dig op, når du har ret
Du kan være 100 procent sikker på, at din bedste veninde “har din ryg”, hvis nogen prøver at gøre dig ondt.

Hun er nemlig klar til - om ikke bogstaveligt talt, så symbolsk - at slå ihjel for dig af ren og skær kærlighed.

4. Hun er ærlig over for dig, når du tager fejl
Til gengæld kan du også regne med at høre for det, hvis hun mener, du tager fejl. Et ægte venskab handler nemlig ikke om rygklapperi.

Det handler om at hjælpe hinanden til at opnå de bedste ting i livet.

Læs også: 8 fulde-samtaler du helt sikkert har haft med din bedste veninde

Når du brokker dig over nogens opførsel, men måske lidt har andel i det selv, klapper hun ikke bare i og giver dig ret med stiltiende accept. Hun udfordrer dig på dine synspunkter og tager diskussionen.

5. Ofte behøver I ikke sige det store til hinanden
Selvfølgelig elsker I at snakke med hinanden. Men ofte er der ikke grund til at komme med lange udredninger.

I kender hinanden rigtig godt og ved næsten med sikkerhed, hvad den anden mener om noget. Derfor kan I sagtens nyde en god film og bare hænge ud, uden I partout skal vende hele verdenssituationen.

6. Hun kender din forhistorie
I behøver ikke begynde ved “de gamle romere”. Du er ikke nødt til at forklare hende om alle familieforhold, hvor du gik i skole, hvad dine grundværdier er og så videre for at hun kan forstå, hvad du mener.

Det er enormt befriende at have en ven i sit liv, som er med på alle rammerne. På den måde kan man bedre diskutere det, der fylder rammerne ud i stedet for at skulle forklare baggrunden.

7. Når du fortæller om det samme problem igen og igen, lytter hun alligevel
Nogle gange sidder vi mennesker fast i det samme problem.

Det kan selvfølgelig godt blive lidt trægt at høre om de samme problematikker igen og igen, men din bedste veninde forstår, at det er helt vildt svært. Derfor sætter hun sig selv til side og lytter, selvom I har diskuteret det samme masser af gange.

8. Hun er forudseende og ved, hvad du har brug for
Kæresten har slået op, og du er helt i kulkælderen.

Din bedste veninde sørger for, at der 1) er rigeligt med is, 2) er rigeligt med rødvin og 3) er en film klar, så I kan slappe af (og måske græde ud), når I har fået vendt situationen.

Hun ved nemlig, at det er lige præcis det, du har brug for.

9. I kan sagtens kravle i seng sammen klokken lort om natten, selvom I forlængst er blevet voksne
På mange måder er forholdet mellem bedste veninder lidt det samme som mellem søskende, der er tætte.

Læs også: 5 grunde til at kysse din veninde i stedet for en flirt nytårsaften

I kan godt lide at være sammen. Det gælder også, når I efter en helaftens-ævler kravler i køjen sammen og falder om i udmattelse. Måske bliver det endda til at ligge lidt i ske.

10. I kan lege sammen
I er voksne på papiret, men sammen kan I genoplive det indre barn. Om det er at nørde mad og lave jeres egen sushi, indrette lejligheden på en helt ny måde eller tage en hobby som strikning op, er sådan set underordnet. Det vigtige er, at I kan lege sammen.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip