10 ting din frisør længe har villet sige til dig

Vi holder af jer. Vi lever af jer. Vi fælder en glædeståre med jer, når I går ud af salonen med smukt opsat hår til jeres bryllupsdag eller til konfirmationen. Vi lytter til jer, og vi vil gerne have, i kommer igen. 

Så lang så godt. Men der er enkelte ting, frisører gerne har villet sig til dig længe. 

Her er nogle af pointerne, som frisører har skrevet på bl.a. Instagram:

1) Vi elsker, når du kommer ind og siger ”der skal bare ske noget anderledes”.
Ehm…. Så det vil sige… At du lægger dit hår i mine hænder. Og du kunne aldrig finde på at klage over mig i morgen, når du vågner og græder over, at dit lange hår er væk og nu har lilla striber?

Derfor: Definér ”anderledes”, tak.

2) Vi elsker især, når du har langt hår, og gerne vil ”have der sker noget vildt. Det skal være kortere”.
Skal vi grine eller græde? (Vi gør det sammen med dig, når du ser resultatet, skal du vide) - Og vi kan godt se på dig, når du himler øjne eller bliver skræmt undervejs (og er ligeså bevidst som dig om, at der er en helt time tilbage, før du rigtig kan se, hvor stor forandringen bliver). 

Foto: Shutterstock

3) Vi elsker at feje dit hår op fra gulvet.
Mmmm. Lugten minder lidt om ”våd hund”, men alligvel ikke helt. Og det er så skønt, når kosten er proppet med små fimrehår, og det eneste, der kan omdanne den til en normal kost med funktionen ”at feje” igen, er, at vi rører ved dit og 14 andre kunders afklippede hår. Med. Vores. Hænder. Nammenam.

 

So much hair gone... #atthehairdresser #fromlongtoshort #newhair

Et billede slået op af Malene Berg (@malliberg) den

8. Sep 2015 kl. 7:37 PDT

  4) Vi elsker kunder, der ”sparer en hårvask”.
  Vi ved godt, at vi vasker dit hår, men derfor ville det alligevel være rart, at du ikke kommer ind med med en paryk, som ligner, den er smurt i leverpostej.

5) Vi elsker kunder, der overrasker os – not
Advar gerne lige, hvis du kommer ind med verdens længste garn. Det kan godt være du skal studses, men det tager meget tid, når du har hår som Rapunzel. Advar også gerne, hvis du forventer at få en fuld farvning med tre slags striber – det tager tid.

Foto: Instagram

6) Vi elsker kunder, der tror, vi er mirakelmagere.
Hvis du har klippet halvdelen af dit hår af med en saks, som ikke skal klippe andet end guirlander til julekomsammen i børnehaven, så er det ikke sikkert, jeg kan hjælpe.

Foto: Shutterstock

7) Vi elsker kunder, der først spørger om vores mange og lange råd
...om, hvilken shampoo/voks/produkt, de skal købe, for at få den perfekte 'fritz' – og som dernæst takker nej til at købe produktet, fordi det er for dyrt. Du ved jo, at perfektion koster, så afgør med dig selv, hvad du vil bruge – for du har med garanti stillet samme spørgsmål tidligere, og også takket nej. Suk.

8) Vi elsker kunder, der ignorerer vores faglighed.
Ja, undskyld os. Men lad være med at tro, du ved bedre end os, når det kommer til hår. Hvis der bliver sagt, at noget ikke bliver pænt, så lad være med at gøre det. der er en grund til, at folk bliver udannede – og at du ligner prins Valiant eller ham her fyren, hvis du ignorerer os:

Foto: Shutterstock

9) Du siger: Wauw, det er dyrt at blive klippet.


Foto: Shutterstock

Njaeh… Vi driver en salon med lækre produkter (du ønsker og forventer jo ikke, at vi bruger Nettos den billigste shampoo, så lev med det), leje af lokaler og ikke mindst: Lønninger, der svarer til jobbets mørkere sider:

Vi bliver dagligt udsat for kemikalier, der kan give mén og eksem - fx ligesom hende her, der har fået skader af at blege hår på sine kunder:

 

Ouchhh #hairdresserproblems #bleach #burning

Et billede slået op af r o b y n w r i g h t . (@robynwrightxx) den

15. Okt 2015 kl. 10:45 PDT

Og vi står op med armene i skulderhøjde halvdelen af vores dag (prøv lige dét i bare ti minutters tid), bare for at nævne eksempler.

10) Vi elsker kunder. 
Det kan godt være, noget af det ovenstående lyder en kende stramt i betrækket. Men som nævnt er I VORES kunder.
Vi græder med jer. Griner med jer. Glæder os til brullyps-looket, når vi ser billeder af kjolen, som håret skal passe til.
Vi lytter til jeres historier, og lærer noget om jeres liv - og det påvirker os. Men de fleste med et job, der har med mennesker at gøre, ved nok også, at der er ting, der kan virke irriterende ved os alle.
Kærlig hilsen frisøren.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip