10 ting du aldrig må sige til et barn

Nogle gange taber man hovedet, når man er vred eller irriteret, men når man har børn, er der alligevel nogle ting, man skal forsøge at undgå at sige til enhver tid.

Man kan sige dumme ting, fordi man er hidsig, eller fordi det er en dårlig vane.

Men uanset hvad ens grund er, så har bloggeren Leah Rocketto kommet med 10 bud på ting, som man skal undgå at sige til sine børn.

Hendes 10 bud er publiceret på hjemmesiden popsugar.

Her er, hvad du skal undgå at sige til dine børn:

1. Her, jeg gør det.
Det er naturligt at ville kontrollere, hvordan børn klarer et projekt, men hvis man gør alting for dem, lærer de aldrig noget.

2. Du skal ikke græde.
Når man siger til et barn, at de ikke bør græde, så er det som at sige, at der er noget galt med at græde.

3. Hvorfor kan du ikke være mere lige som ____ .
Intet er så hårdt at høre for et barn, at de ikke er lige så gode som en af deres søskende.

4. Er du sikker på, du har lyst til at spise det.
Der er smartere måder at tale med børn om sundhed, end at finde den store løftede pegefinger frem. Forkerte ord kan føre til, at dit barn får problemer med deres selvtillid.

5. Vent bare, til ____ kommer hjem.
Der er to grunde til, at dette udsagn er forkert, skriver Rocketto. 1. Så virker det som om, at en straf kommer meget senere, og de derfor kan blive ved med at være uartige, 2. Så virker det som om, du ingen kontrol har over situationen, hvis du overlader disciplinær-rollen til din partner.

Læs også: Et skønt billede af far og søn - indtil du ser bommerten

6. Jeg lover det.
Hvis det handler om meget store løfter, så er det bedre at sige, “jeg vil forsøge”. På den måde bliver tilliden ikke brudt, hvis man ikke leverer.

7. Din ___ er en idiot.
Undgå at tale dårligt om din partner bag vedkommendes ryg. Det vil lære dit barn at tale grimt om andre. Desuden virker det som om, der er problemer i familien.

8. Der er ingen grund til at være bange.
Det hjælper ikke på frygten at få at vide, der ikke er noget at være bange for. Tal med dine børn i stedet og hjælp dem igennem situationen.

9. Jeg hader også dig.
På et eller andet tidspunkt, vil dit barn sikkert sige, at de hader dig. For nogle forældre knækker filmen, og de kommer til at gengælde det hårde udsagn. Men det må man selvfølgelig ikke. Sig i stedet “Nå, men jeg elsker stadig dig.”

10. Hold kæft.
Selvom børn kan være nok så larmende, så er det bare uhøfligt at sige “hold kæft.” 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip