10 ting, jeg er blevet for gammel til

Jeg nærmer mig med hastige skridt de 30. Det er egentlig ikke noget, der bekymrer mig. Faktisk glæder jeg mig lidt i hemmelighed til at være sådan rigtig voksen.

I løbet af de seneste år har jeg måttet erkende, at der simpelthen er ting, jeg allerede er blevet for gammel til. Ting, jeg ikke orker.

De fleste handler i et eller andet omfang om at stille andre tilfreds. Selvfølgelig går jeg ligesom alle andre op i, at folk synes, jeg sådan overordnet set er et ordentligt menneske. Men nogle ting gider jeg ikke længere.

Jeg er blevet for gammel til:

1. At bruge tid på mennesker, jeg ikke kan lide
Erkendelsen af, at jeg ikke gider bruge tid på mennesker, jeg ikke kan lide, er langsomt kommet snigende. Før i tiden ville jeg bide den i mig.

Jeg ville deltage i arrangementer, fester, kaffedates og andre møder, selvom jeg ikke havde lyst. Det er slut.

Hverken de eller jeg fortjener, at jeg sidder med et falsk smil, mens jeg indvendigt surmuler over de ting, jeg kunne have nået, mens jeg spildte tiden i et andet selskab.

2. Ubehagelige sko og tøj
For bare få år siden tæskede jeg af sted i byen iført alt for høje stilletter og lidt for stramme bukser. Nu. Gider. Jeg. Ikke. Mere.

I det hele taget må det have været en spøjs oplevelse af beskue scenariet, hvor jeg på halsbrækkende vis forsøger at bestige en brostensbelagt gade. Jeg er for gammel. Jeg nægter.

3. At undskylde, det roder
Ja. Det roder i mit hjem. Jeg har travlt. Jeg er doven. Jeg mangler organisatorisk sans.

Hvis du vil på besøg, må du leve med det. Jeg orker i hvert fald ikke at undskylde for det mere.

4. Lange telefonsamtaler
Telefonen er skabt til korte beskeder, hvor man kan aftale at mødes ansigt til ansigt og få snakket igennem.

Den skal ikke bruges til timelange udvekslinger - med mindre du vitterligt bor i den anden ende af landet, og det ikke er fysisk muligt at mødes.

Læs også: Gør noget ved det nu: 10 ting du fortryder, når du bliver gammel

Godt nok nærmer jeg mig kun de 30. Men jeg føler døden ånde mig i nakken, når timeren passerer en times telefonsnak. Lad os dog ses og give en krammer!

5. At ophobe ting i mit hjem, jeg ikke har brug for
Godt nok roder jeg. Men jeg gider ikke længere gemme på ting, jeg ikke har brug for, fordi jeg føler, at jeg bør.

For eksempel den rædsomme julegave fra en fjern slægtning, som ikke ved noget om, hvordan mit liv former sig. For hvis skyld er det, at den skal optage plads i skabe eller skuffer?

Gemmes af vejen skal den helt sikkert. Hvorfor kan man så ikke bare gemme den af vejen i skraldespanden? Man kan føle en snert af utaknemmelighed. Men hvis de virkelig vidste, hvor meget bøvl der er i at gemme på alskens ragelse, ville de så ikke være enige?

6. Dårlig kaffe
Jeg har drukket min del af dårlig kaffe gennem tiden. Fra automater og fra maskiner, hvor kollegerne ikke kunne finde ud af at dosere bønnerne på menneskelig vis. Det er slut.

Hvis jeg skal drikke mocca, skal den være god. Den skal glide ned i dybet og brede sin varme ud i hele min krop. Ikke smage som kloakvand. Jeg er blevet for gammel.

7. At holde kæft
Når noget er urimeligt eller uretfærdigt, gider jeg ikke længere at holde kæft. Flabede typer vil påstå, at jeg aldrig har gjort det. Men det har jeg nu engang imellem. Især hvis det handlede om mig selv.

Det er nemmere at stå op for andre. Men det er endegyldigt fortid at finde mig i pis. Jeg gider ikke stiltiende finde mig i urimeligheder. Det er ikke sikkert, det hjælper det store at protestere. Men hvis jeg skal behandles dårligt, har jeg tænkt mig, at det må ske under højlydt brok.

8. At finde noget godt i alle mennesker
Nogle mennesker er - lad os indrømme det - bare nogle idioter. Jeg har i mit liv brugt oceaner af tid på at finde forklaringer, påskud, årsager, undskyldninger og formildende omstændigheder for og ved folks opførsel. Det er temmelig udmattende i længden.

Vi kan alle sammen komme til at gøre eller sige noget forkert. Fred med det. Men hvis folk kontinuerligt behandler dig og andre dårligt, så er der måske bare ikke anden grund til det, end at de er nogle røvhuller.

Fremover gider jeg ikke rulle hele forklaringsapparatet ud, hvis det er en fast tendens, at folk overskrider grænser, opfører sig uhøfligt eller hensynsløst. Jeg betragter dem hermed blot som idioter.

9. Bekrymring over, hvordan andre ser mig
Hvis det er søndag, forbeholder jeg mig retten til at iføre mig noget, der ikke strammer nogen steder.

Læs også: 8 ting i dit hjem, der gør dig træt

Skulle det resultere i, at folk kigger underligt på én, når man tropper op til brunch i gamle træningsbukser og en hoodietrøje, er det virkelig ikke mit problem.

10. Dårlig samvittighed over min ringe smag og dårlige vaner
Lady Gaga, remoulade på leverpostejmaden, læsning af tvivlsomme krimier… Min smag er dårlig.

Det accepterer jeg. Ingen samvittighed over ikke at være et bedre og mere smagfuldt menneske kan tynge mig. Jeg omfavner min dårlige smag og behøver ikke lade som om, jeg bedre kan lide PH Lamper end dem fra IKEA og foretrækker økologisk jordskokkesuppe frem for en leverpostejsmad med rigeligt med remo’.
 

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip