10 ting vi ikke kunne leve uden, men som i dag er væk: Husker du faxmaskinen?

Skrevet af Morten Larsen

10/05/2015

Mest læste i dag

Der er sket meget på de sidste 10 år, hvilket i høj grad kan tilskrives udviklingen af smartphonen, der med sine mange funktioner har overflødiggjort en masse ting, der tidligere ellers var så godt som fast inventar i de fleste hjem.

Hvornår har du eksempelvis sidst bladret i en telefonbog?

Med inspiration fra Huffington Post følger en liste over 10 ting, der for ikke så mange år siden var at finde i de fleste hjem, men som i dag enten er forældede eller godt på vej i graven.

1. Stationær computere
Disse enorme monstre var nærmest deres vægt værd i guld – men kun indtil den bærbare udgave så dagens lys, og i dag kan man sidde foran computerens blege lys lige der, hvor man vil.

2. Printere
Lyden af en printer i aktion er nærmest sød musik i ørerne på digitale nostalgikere, men hvilken rask person vil nu om dage kæmpe med de papirspisende maskiner, der altid brokkede sig, når de løb tør for - ja - papir?

3. Boghylder
De fleste af os har stadig metervis af boghylder i vores hjem, men hvordan skrider det frem med bogsamlingen? Dén har nu sit helt eget liv på tablets, hvor fænomenet e-bøger for tiden giver de fysiske papirsider bøllebank.

4. Glødepærer
Gløden gik langsomt af denne lysende opfindelse -- i dag er den brændt ud.

5. Telefonbøger
At rive en telefonbog over med de bare næver kunne imponere de fleste mennesker, men i dag vil folk glo lidt mærkeligt, hvis du begyndte at lede efter deres telefonnumre i disse tunge bøger. 

Læs også: Den lille dims erstatter dyreforsøg

6. Lommeregnere
Tallene kunne nærmest danne ord, hvis du vendte lommeregneren på hovedet. Dét er også det mest positive, der kan siges om denne Kloge Åge-opfindelse, der i dag er fast inventar på alle smartphones.

7. DVD-afspillere
Streamningtjenester har sendt disse afspillere op på loftet, hvor de i et fugtigt hjørne gør videomaskinen selskab.

8. Telefonsvarer 
Disse må bokse stod ved siden af fastnettelefonen, men i dag er funktionen indbygget i mobiltelefonen.

9. Faxen
Send en fax til redaktionen på Dagens.dk – så kvitterer vi med en DVD-brænder.

10. Clockradio
Denne opfindelse kunne mange nyttige ting: den var et vækkeur og en radio, og så kunne den lyse med futuristiske og røde tal i mørke. Sej opfindelse, men alting har sin tid – og tiden er løbet fra clockradioen. 

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler: