10 videnskabelige grunde til, at øl er godt for dig

Men her får du også lige lidt videskabelige fakta til at bakke dig op.

Husk dog, at Sundhedsstyrelsen stadig gør opmærksom på, at kvinder og mænd har en forhøjet risiko for at blive syge pga. af alkohol, hvis de drikker mere end henholdsvis syv og 14 genstande om ugen.

Alt med måde. Men en enkelt øl i ny og næ kan stadig være rigtig sundt.

Her er grundene:

1. Øl er fyldt med vitaminer
Drikken indeholder flere vitaminer. Blandt andet masser af B-Vitamin - især folsyre. To glas øl dækker i øvrigt mellem 10 og 30 pct. af vores anbefalede daglige indtag af fibre.

2. Øl forlænger livet
Forskere ved Virginia Tech undersøgte folk, der drak øl i moderate mængder sammenlignet med folk, der ikke gjorde, og de kom frem til, at øldrikkere har 19 pct. lavere risiko for at dø i samme periode.

Læs også: Godt nyt til humle-elskerne: Øl er ikke årsag til ølmave

3. Øl styrker hjertet
Mere end 20 studier bakker op om, at øl i moderate mængder styrker hjertet.  Et studie fra The National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism påviste f.eks. en nedsat risiko for lidelser i kranspulsåret hos øldrikkere.

4. Øl forbedrer sædkvaliteten
Forskere hos Massachusetts General Hospital i Boston har undersøgt sammenhængen mellem sædkvalitet og indtagelse af kaffe og øl, og de fandt ud af, at mænd, som drak mindst 22 gram alkohol i gennemsnit om dagen - eller hvad der svarer til tre genstande - havde mere end tre gange så stor sandsynlighed for at blive far ved fertilitetsbehandling end afholdsmændene.

5. Øl holder hjernen igang hos kvinder
Et studie i New England Journal of Medicine viste at kvinder, som drak én alkoholisk drik om dagen stadig holdt deres hjerne skarp, da de blev ældre.

6. Øl nedsætter risikoen for kræft
Xanthohumol, som findes i humle, er et antioxidant, som hæmmer kræftfremkaldende enzymer.

Læs også: Øl minimerer risikoen for Alzheimers og Parkinson

7. Øl beskytter mod Alzheimers
Den samme antioxidant beskytter hjernen mod degenererende sygdomme som Alzheimers og Parkinsons.

8. Øl nedsætter risiko for nyresten
Moderate øldrikkere har en nedsat risiko på 41 pct. for at få nyresten, viser et studie i Clinical Journal of the American Society of Nephrology.

9. Øl holder knoglerne stærke
Øl er rigt på silicium, som styrker både hud og knogler.

10. Øl nedsætter risiko for galdesten
Undersøgelser fra Harvard School of Public Health i 1999 har vist en nedsat risiko for at få galdesten. Det virker dog kun, hvis man drikker øl dagligt. 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip