10 vilde fakta du ikke vidste om sæd

Sex handler om at have det sjovt med sin partner, men når det gælder om sædceller, har du så egentlig styr på fakta?

Der at masser af viden om de små haletudser, og LoveTango har fundet ti hovedpunkter frem, så du kan teste din viden om de små fyre.

1. Ikke alle sædceller er ikke skabt lige: Selv vi ville elske at have millioner af perfekte småfyre, men er mange af dem faktisk deforme. Og her snakker vi altså to hoveder, to haler, for store hoveder eller for små osv.

2. Sædceller arbejder hård: Njaa, ikke dem alle sammen. Men dem, som kan svømme lige ud og nå frem til ægget, arbejder hård for at være vinderen, der også befrugter det. Sædcellen borer sig simpelthen ind i ægget.

LÆS OGSÅ: Disse tre ting vækker din sexlyst

3. Hvad er forskellen sædceller og sæd? Mange bruger begge udtryk, men der er faktisk tale om to forskellige ting. Sædceller er blot en del af sæden, som også indeholder væske og enzymer, der hjælper haletudserne på vej.

4. Det er svære odds: I en gennemsnitlig udløsning er der 200 millioner sædceller, og altså kun én vinder. Tal om hård konkurrence!

5. Sædceller behøver ikke bevæge sig for at befrugte et æg: Sandt og falsk. Ved naturlig befrugtning skal sædcellen kunne svømme frem til ægge og bore sig ind. Ved nogle fertilitetsbehandlinger kan den lille fyr smække benene op, fordi den bliver sprøjtet direkte ind i ægget.

6. De ved ikke altid, hvor de skal hen: Kun omkring halvdelen af sædcellerne når nogensinde frem til ægget. Resten tosser bare rundt i cirkler.

7. Du skal holde drengene afkølet: For at holde sig sunde og raske, bør sædcellerne være køligere end resten af kroppen. Det er derfor løstsiddende boksershort er at foretrække.

LÆS OGSÅ: Her er seks grunde til han ikke vil have sex

8. Mænd kan blive ved: Mens kvinder er født med alle deres æg og ikke kan producere flere, har mænd konstant gang i produktionen af sædceller. En sædcelles liv er omkring to måneder fra start til slut.

9. Kosten har stor indflydelse på smagen: Mine herrer, hvis du er til oralsex, så gør jer begge en tjeneste og indtag en regelmæssig kost med et højt indhold af frugt og grøntsager. Det gavner dig med sundere sædceller, og det gavner din partner med bedre smag. Lever du af rødt kød, mejeriprodukterm hvidløg og kaffe vil det påvirke sæden negativt for både dig og din partner.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

10. De er ikke kun drenge: Nej, der er både drenge og pige sædceller. Drengene har tendens til at være lidt hurtigere, mens pigerne oftest er stærkere. Måske meget sigende i forhold kønnenes indbyrdes kamp. 

Dagens Gossip