For 100 år siden blev tykmælk lavet under loftet

I gamle dage, når man skulle lave tykmælk, var der ikke med mange tanker på hygiejnen, og resultatet var heller aldrig helt sikkert.

- For 100 til 200 år siden lavede folk tykmælk ved at udnytte de naturlige bakterier til mælkens syrning. Det eneste problem var, at man ikke vidste en disse om de bakterier, som netop syrner mælken, forklarer mejeridirektør Ole E. Hansen til Dagens.dk, og fortsætter:

- Folk satte simpelthen den varm mælk fra koen op under loftet, og så ventede de en dag og deres komælk var blevet til tykmælk. De udnyttede de reele og gode syrningsbakterier, som findes i råmælk.

Det var dog ifølge Ole E. Hansen fra Arla, ikke altid, at det var en succes:

- Det var dengang, som det er i dag, hvor man ikke helt ved hvilke bakterier, der er i den givne mælk og hvordan de derfor påvirker processen. Derfor fik man helt sikkert meget forskellige smagsvarianter af den hjemmelavede tykmælk for 100 år siden.

Dagens Gossip

Dagens TV