100 lande vil hjælpe Mali ud af krisen

Blandt deltagerne på topmødet, der afholdes i Bruxelles, er Frankrigs præsident François Hollande, EUs kommissionsformand Manuel Barroso og præsidenten for den maliske overgangsregering Dioncounda Traoré.

Ifølge Udenrigsministeriet finder mødet sted for at »fastholde det positive momentum i den helt afgørende periode op til det planlagte præsidentvalg i juli måned«.

»De seneste måneders historier fra Mali har naturligt nok været præget af den militære indsats i landet. Men med en nu relativ stabil sikkerhedsmæssig situation og en beslutning om indsættelsen af en FN-styrke, er tidspunktet kommet til for alvor at rette opmærksomheden mod den politiske proces i Mali og fokusere på, hvordan den maliske stat bedst genvinder sit fodfæste i hele landet,« siger Christian Friis Bach ifølge Udenrigsministeriets hjemmeside.

Forud for topmødet har Malis regering fremlagt en toårig plan for genopbygningen af landet med 12 prioriterede områder, der retter fokus mod blandt andet afholdelse af valg, dialog og forsoning samt økonomisk vækst.

Målet er, at det internationale samfund på topmødet forpligter sig til at bidrage økonomisk til Malis transitionsplan, således at den maliske stat hurtigt genopbygges efter militærkuppet i marts 2012 og militante gruppers erobring af det nordlige Mali i januar 2013.

Størstedelen af det danske bidrag på 100 millioner kroner vil blive kanaliseret ind på den maliske finanslov via EU og FN. Men der planlægges også et tilskud på 15 millioner kroner til støtte til de valg, som efter planen skal afholdes i juli i år.

Tirsdag kom det frem, at regeringen overvejer et bidrag til FNs 11.000 mand store styrke i Mali. Ifølge Berlingskes oplysninger indgår det ikke i sonderingerne, at Danmark skal bidrage med et større antal soldater til FN-styrken. Derimod er det mere realistisk med et antal militærfolk, der kan hjælpe med at løse logistiske og administrative opgaver.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip