100 sommerhuse kan nu ejes for 2.000 kroner om måneden

Krisen på boligmarkedet gør nu, at der landet over ligger omkring 100 sommerhuse til salg, som man kan eje for 2.000 kroner om måneden.

Husene kan nemlig købes så billigt, at man ved det nuværende lave renteniveau kan nøjes med en månedlig ydelse på kun 2.000 kr., hvis huset finansieres med et fastforrentet afdragsfrit lån.

Det viser en undersøgelse, som boligsiden.dk har foretaget.

- Omkring 100 sommerhuse kan købes for en månedlig ydelse på 2.000 kr. eller mindre. Det lyder måske ikke af så mange, men antallet af billige sommerhuse er faktisk steget siden starten af 2009. Dengang var der kun 40-50 sommerhuse til salg, hvor man kunne nøjes med at lægge 2.000 kr. om måneden, siger kommunikationsdirektør Birgit Daetz fra boligsiden.dk

Undersøgelsen viser, at de billige sommerhuse ikke er geografisk begrænset til enkelte dele af landet, men tværtimod er spredt rundt i landet.

Og undersøgelsen viser ligeledes, at antallet af de billige sommerhuse er fordoblet indenfor de seneste år, hvilket især kan tilskrives de faldende renter, men også de faldende priser.

- Forklaringen på at antallet af sommerhuse med en ydelse på under 2.000 kr. er mere end fordoblet på få år skal findes i prisudviklingen. Sommerhuse sælges i gennemsnit til 17.400 kr. pr. m2, og det er 4-5 pct. billigere end for et år siden. Samtidig bevirker den lave rente, at ydelsen er faldet. Derfor ser vi nu, at der er dobbelt så mange af de billigste sommerhuse at vælge imellem, fastslår Birgit Daetz.

Skrevet af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Tegn gratis abonnement på FinansBureauets Nyhedsmagasin her:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip