1000 bådflygtninge reddet fra indonesisk farvand

En båd med cirka 400 migranter fra hovedsageligt Myanmar og Bangladesh er mandag blevet reddet i sikkerhed i farvandet ud for Aceh-provinsen i den vestligste del af Indonesien.

Redningen sker, mindre end et døgn efter at fiskere reddede to både med tilsammen 600 personer i sikkerhed, efter at deres fartøjer var løbet tør for brændstof.

- Vores eftersøgnings- og redningshold har fundet endnu en båd. Den havde over 400 migranter - rohingyaer fra Myanmar (muslimsk befolkningsgruppe, red.) og personer fra Bangladesh.

- Den drev for vinden i vandet øst for Aceh tidligt i morges (mandag, red.), siger Budiawan, chef for Aceh-provinsens redningstjeneste, til AFP.

Han oplyser, at der muligvis kan komme flere både de næste par dage. Fiskere assisterer myndighederne med at patruljere farvandet i området.

- Vi står standby og er klar til at redde dem, hvis der bliver slået alarm, tilføjer han.

Næsten 1000 migranter modtager nu mad, medicin og ly i klinikker og lokale hjem i Aceh-provinsen.

Yderligere 1018 migranter fra Myanmar og Bangladesh er mandag blevet reddet i land - denne gang ud for ferieøen Langkawi i Malaysia, hvor menneskesmuglere havde efterladt dem, oplyser politiet på Langkawi ifølge AFP.

Samlet er omkring 2000 personer dermed reddet i land på under et døgn, og ifølge myndighederne i begge lande kan antallet stige yderligere.

En flygtning fra Myanmar har fortalt lokale journalister i Aceh-provinsen, at menneskesmuglerne forlod dem til havs med kun en smule brændstof i tanken.

De har forklaret, at de stævnede ud fra Thailand og forsøgte at komme til Malaysia, men drev i stedet mod den indonesiske kyst, da der ikke var mere benzin.

Siden 2012 menes flere end 100.000 rohingya-muslimer at være flygtet fra undertrykkelse og fattigdom i Myanmar.

De begiver sig ofte ud på farefulde rejser over havet på flugt fra religiøs og etnisk undertrykkelse eller for at søge job i Malaysia og Thailand.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip