1000 børn er dræbt eller såret i Yemens blodige konflikt

Konflikten i Yemen har siden marts kostet 400 børn livet. I samme periode er yderligere 600 børn blevet såret i blodige kampe i landet.

Det oplyser FN's børneorganisation, Unicef, onsdag.

Samtidig lyder det fra organisationen, at antallet af unge, der bliver rekrutteret eller tvunget til at deltage i konflikten, stiger.

- Børn bærer byrden af en brutal, væbnet konflikt, der er eskaleret siden marts i år og ikke viser tegn på at nå en løsning, skriver Unicef.

En koalition ledet af Saudi-Arabien har siden marts kastet bomber i Yemen mod Houthi-militsen i et forsøg på at få genindsat præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi, der flygtede til Riyadh, da oprøret i Yemen brød ud.

Konflikten har dræbt flere end 4300 mennesker - en stor del af dem civile - og drevet cirka 1,3 millioner mennesker på flugt, lyder det i FN-rapporten.

- Denne konflikt er særligt en tragedie for yemenitiske børn. De bliver dræbt af bomber eller kugler, og de, der overlever, står over for en voksende trussel fra sygdomme og underernæring, siger Julien Harneis, Unicefs Yemen-repræsentant.

Unicefs rapport beskriver, at alle konfliktens parter i stigende grad bruger børn og unge i kampene. Særligt teenagedrenge kæmper i konflikten og bruger det som en måde at støtte deres familier økonomisk.

Tirsdag udførte koalitionen med Saudi-Arabien i spidsen en række luftangreb i havnebyen Hodeida. Ifølge Red Barnet gør det seneste angreb i Yemen kun ondt værre.

- Kampe, akut mangel på brændstof og restriktioner på import af forsyninger har allerede været med til at skabe en af verdens mest alvorlige, humanitære kriser, siger Edward Santiago fra Red Barnet og fortsætter:

- Bombningen af havnen i Hodeida er dråben, der får bægeret til at flyde over. Konsekvenserne vil særligt kunne mærkes af uskyldige børn og familier.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip