1000 franske hjemmesider hacket efter Charlie Hebdo-angreb

Skrevet af admin

15/01/2015

Mest læste i dag

Over 1000 franske hjemmesider er blevet ramt af hackerangreb oven på sidste uges massakre på satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris.

De virtuelle angreb er blevet udført af selverklærede islamistiske hackere, lyder det fra internetsikkerhedseksperter.

Størstedelen af angrebene er gået ud over relativt små hjemmesider tilhørende lokale myndigheder, universiteter, kirker og erhvervsdrivende, som er blevet overtaget med budskaber som "Der er kun en Gud, og det er Allah", "Død over Frankrig" og "Død over Charlie".

Eksperter fortæller til det franske nyhedsbureau AFP, at "cyberjihadistiske" hackere fra Nordafrika og Mauretanien har taget ansvar for at overtage over 1000 hjemmesider siden 7. januar, hvor Charlie Hebdos redaktion i Paris blev angrebet, og 12 personer blev dræbt.

Hackerne har samtidig truet med flere og mere omfattende angreb torsdag.

- Indtil nu har der mere været tale om cyber-hærværk end sofistikerede angreb. Der er ikke tale om velorganiserede grupper, siger Francois Paget, der er ekspert hos softwaresikkerhedsfirmaet McAfee.

Netop på grund af hackernes skæve sammensætning er det vanskeligt at spå om, hvad torsdagens mulige angreb kommer til at bestå i.

- Torsdag kommer vi måske til at se angreb på mere højprofilerede hjemmesider, velorganiserede gruppeangreb eller en fuldstændig anderledes angrebsteknik, lyder det fra Gerome Billois, der er ansat hos it-konsulentvirksomheden Solucom.

I alt mistede 17 mennesker livet under sidste uges angreb i Paris, hvor massakren på Charlie Hebdo blev efterfulgt af en gidseltagning i et jødisk supermarked, hvor fire personer blev dræbt.

/ritzau/AFP