10.000 campister evakueret i Frankrig på grund af brande

Skovbrande i det sydlige Frankrig har mandag ført til, at myndighederne har evakueret omkring 10.000 personer fra tre forskellige campingpladser syd for Cannes.

Især Provence-området i den sydøstlige del af landet er hårdt ramt af tørke, og varmt vejr kombineret med kraftig blæst har givet næring til brande.

Omkring 5500 personer er blevet evakueret fra Pin de la Legue-pladsen, 3000 fra Holiday Green-pladsen og yderligere 1500 fra Pierre Verte-pladsen. Alle tre ligger nær Frejus 40 kilometer sydvest for Cannes.

30 autocampere gik op i flammer på en af campingpladserne i Frejus. De lokale myndigheder i Var-regionen har indsat omkring 200 brandfolk og 50 brandslukningskøretøjer for at få bugt med ilden.

Det er højsæson for turister i området, og de fleste campingpladser er fyldt. Frankrigs præsident, François Hollande, besøgte mandag området endnu før brandene for alvor havde taget fat.

- Vejrforholdene gør uheldigvis, at brandene let kan blusse op igen, hvis de bliver slukket. Med vinden og tørken skal vi være årvågne over hele Frankrig, sagde Hollande.

I udkanten af Bordeaux i det sydvestlige Frankrig har en brand siden fredag ødelagt et område med nåleskov på omkring 580 hektar. Ingen personer er kommet noget til i brandene.

Også Spanien og Grækenland har døjet med skovbrande i år på grund at varmt vejr.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip