10.000 er druknet i Middelhavet siden 2014

Over 10.000 flygtninge og migranter er druknet i Middelhavet siden 2014, viser en ny FN-rapport.

- Siden begyndelsen af 2014, hvor dette fænomen med stadig flere flygtninge på Middelhavet begyndte, er 10.000 nu døde, siger talsmanden for FN's flygtningeorgan, UNHCR, Adrian Edwards.

I henhold til tallene fra UNHCR omkom 3500 i forsøg på at krydse Middelhavet i 2014, mens 3771 døde sidste år. I år er der indtil nu omkommet 2814.

Siden januar i år har 204.000 flygtninge og migranter krydset Middelhavet for at komme til Europa, sagde FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) i sidste uge.

EU fremlagde tirsdag nye planer for at få dæmmet op for strømmen af migranter og flygtninge fra Afrika, efter hundredvis af mennesker er druknet i de seneste uger på vej fra Afrika til Europa i synkefærdige både.

De fleste af de både, der forliste, kom fra det lovløse Libyen.

EU-Kommissionens viceformand, Frans Timmermans, og EU's udenrigspolitiske chef, Federica Mogherini, vil fremlægge nye udspil i EU-Parlamentet i Strasbourg.

Det omfatter en plan om at bruge EU-fonde til at private investeringer i afrikanske lande, hvorfra de fleste migranter kommer.

EU-Kommissionen vil også gøre det lettere at sende nyankomne hurtigt tilbage til afrikanske lande og til Pakistan og Afghanistan, når de ikke har opnået flygtningestatus.

Derudover lægges der op til at promovere legal indvandring til Europa gennem ansøgninger i de respektive hjemlande.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip