100.000 i dusør for opklaring af Frihedsmuseet-branden.

Der var tale om en påsat brand, da Frihedsmusset i Churchillparken i København brændte natten til den 28. april. Nu har en privatperson udlovet en dusør på 100.000 kroner, for at finde frem til gerningsmanden. Det oplyser Københavns Politi.

Der er tale om en påsat brand med mindst to arnesteder på bygningens bagside, der vender ud mod Churchillparken. Overvågningen af den tilstødende cafe har vist en bevægelig skygge i det ene arnestedsområde klokken 01.28.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

Kort efter skyggen har forladt området, ses der en lille flamme, der gradvist bliver større og større, hvorefter ilden får fat i bygningen. Der er umiddelbart intet der tyder på, at der i forbindelse med branden er anvendt brændbare væsker.

Sagen er fortsat uopklaret og politiet efterlyser stadig henvendelser fra offentligheden til brug under den videre efterforskning.

Som følge af sagen har en person, der ikke ønsker at give sig til kende over for offentligheden, men som har historisk interesse, rettet henvendelse til Københavns Politi og meddelt, at der udloves en dusør på kr. 100.000 til den eller dem, der giver oplysninger til sagens opklaring.

Personer der har oplysninger til sagens opklaring bedes kontakte Københavns Politi på 114.

Dagens Gossip