10.900 flygtninge er rejst ind i Danmark på en uge

Skrevet af admin

09/11/2015

Dagens topnyheder

I anden uge af november skønner Rigspolitiet, at der 56.600 migranter og flygtninge, der er rejst ind i Danmark siden søndag den 6. september i år.

Her begyndte Rigspolitiet at vurdere, hvor mange flygtninge og migranter, der er rejst ind i landet baseret på tal fra Syd- og Sønderjyllands Politi og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Og antallet stiger uge for uge. I sidste uge vurderede Rigspolitiet, at der var kommet 45.700 indrejsende siden 6. september, så tallet er steget med næsten 11.000 på bare én uge.

Og dermed er det den største ugentlige stigning, siden Rigspolitiet er begyndt at lave sine vurderinger.

Tallet baserer sig primært på konkrete observationer i forbindelse med screeninger og kontrol af udvalgte færgeankomster, tog, biler og busser og derfor skal tallet ses på som et minimumtal.

Rigspolitiet gør dog også opmærksom på, at tallet er behæftet med stor usikkerhed, da det eksempelvis kun er et begrænset antal tog og busser, hvor politiet laver kontrol på grund af Schengen-reglerne.

En stor del af flygtninge og migranterne er rejst videre til Sverige, som dog har meldt ud, at de ikke længere kan garantere flygtningene indkvartering.

Siden nytår er flere end en halv million mennesker ifølge FN nået frem til Sydeuropa. Godt halvdelen er fra Syrien, som er ramt af en blodig borgerkrig.

/ritzau/