11-årig indlagt med hjernerystelse efter speedbådsulykke

 

»Han har fået en hjernerystelse og brækket et kraveben og er fortsat indlagt,« fortæller vagtchef ved Nordsjællands Politi Ulrik Linden natten til lørdag.

En anden af drengene blev fragtet til Rigshospitalet med politieskorte, mens den tredje dreng blev kørt til Hillerød Hospital sammen med den voksne mand, der er far til den 11-årige, det gik værst ud over.

»De andre tre har fået nogle småskader. Jeg tror ikke, de er indlagt længere,« fortæller vagtchefen.

De tre drenge fik forholdsvis mange knubs, fordi de landede på selve molen, mens manden slap forholdsvis uskadt.

Havnefoged Morten Frederiksen var på stedet umiddelbart efter ulykken. Fredag fortalte han til bt.dk, at speedbåden forud for ulykken ikke kunne sænke farten.

»En gasregulator sætter sig fast, så de ikke kan sænke farten. De sejler ind i havnen og sejler en runde og forsøger at sejle ud igen, da de pludselig rammer stenmolen. De lander på molen og får derfor slemme skader,« fortalte han.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook

Inden ulykken forsøgte bådens fører at gøre flere ting for at standse båden, men den sejlede uhindret videre med en fart på omkring 25 knob svarende til 45 kilometer.

»De forsøger at hive benzinslangen ud for på den måde at dræbe motoren, og de forsøger at trykke på en såkaldt »dødemandsknap«, som der er på den slags både med påhængsmotor, men intet hjælper,« forklarede Morten Frederiksen.

Alle fire havde redningsveste på.

Dagens Gossip