11 anholdt i stor hashaktion i Østjylland

Et større antal politifolk og hunde rykkede således ud mandag formiddag ud »efter en nøje slagplan«, der var blevet lagt efter en længerevarende efterforskning mod et organiseret netværk af hashleverandører.

Politifolk ransagede omkring 15 forskellige lokaliteter især i Horsens og Aarhus, hvor man ledte efter stoffer, penge og andet, der kan bruges som bevis i sagen. Der blev ifølge politiet fundet både »lidt stoffer og penge« under ransagningerne, og i alt 11 personer har været anholdt. Fem af dem fremstilles tirsdag i grundlovsforhør, mens de resterende seks er løsladt igen, men fortsat sigtet i sagen, oplyser vicepolitiinspektør Torben Svarrer.

»Vi har gennem nogen tid samlet beviser mod en organiseret gruppe hashhandlere. Efterforskningen har underbygget vores mistanke om, at gruppen i betydeligt omfang har været leverandører af hash til i alt fald markedet i Horsens,« siger han i meddelelsen.

Politiet anser en 28-årig mand fra Horsens for at være hovedmand i sagen, og sigtelserne mod ham drejer sig »indtil videre« om »handel med ikke under 135 kilo hash.«

De øvrige, der fremstilles i grundlovsforhør, er fire mænd på henholdsvis 22 år, 21 år, 20 år og 19 år, der ligeledes alle er fra Horsens.

Anklagemyndigheden vil af hensyn til den videre efterforskning begære lukkede døre under grundlovsforhøret.

Dagens Gossip