11 bandemedlemmer anklaget for hashsalg og våbenbesiddelse

Ifølge anklageskriftet har de 11 i forening besiddet knap 34 kilo hash og ikke færre end 4.500 joints, som de har haft til hensigt at sælge videre »med henblik på at skaffe sig og grupperingen økonomisk fortjeneste« mellem oktober 2012 og marts 2013. Detaljeret bliver det beskrevet, hvordan medlemmerne har gemt hashen og adskillige joints i buske, et hul i en mur, i en trappeskakt, i en kælder og en altankasse, på et græsareal og i og omkring træer.

Derudover lyder en af anklagerne blandt andet på, at medlemmerne op mod jul har opholdt sig på en parkeringsplads i Skovlunde med en plastikpose fra Aldi med over tre kilo hash og flere klargjorte joints.

I alt er det lykkes LTFerne at sælge cirka 25 kilo af hashen og de godt 42.000 joints videre i mindre mængder til et større antal personer, inden de blev anholdt under politiet store bandeaktion i marts i år.

Medlemmerne har også ifølge anklageskriftet fremstillet joints og hashklumper til videresalg på flere forskellige adresser, hvor der blandt andet er fundet rivejern, digitalvægte, jointpapir og sakse og knive med hashrester på. Her har politiet også fået fat på kontanter og narkotikaregnskab.

Men det er ikke kun hashbesiddelse og salg, som de 11 skal stå til regnskab for, mener anklageren. De 11 er nemlig også anklaget for at have haft to pistoler og omkring 260 stykker ammunition i en affaldsskakt 7. februar, som angiveligt skulle bruges i bandekonflikten mod Værebros Hårde Kerne (VHK).

Sagen kører fra fredag ved Retten i Glostrup. Der er afsat 13 retsdage, og dommen forventes at falde i oktober.

Dagens Gossip