11 dræbt i syrisk luftangreb på kurdisk landsby

De fleste af de dræbte var kvinder og børn i det værste angreb fra regeringsstyrkerne på kurdere siden begyndelsen på den nu to år lange opstand mod Bashar al-Assad.

Omstændighederne ved angrebet på den fattige landsby Haddad, der ligger 60 kilometer nordøst for byen Qamishli, er endnu uklare, men en oprørsstyrke befandt sig på en bakke nær landsbyen, fortæller kurdiske kilder.

I en erklæring fra Det Nationale Kurdiske Råd hedder det, at angrebet var en »alvorlig optrapning fra regimet« efter en række angreb op landområder nær Qamishli, hvor kampene mellem oprørerne og regeringsstyrkerne er intensiveret i løbet af den seneste uge.

Det Nationale Kurdiske Råd er en paraplyorganisation for de vigtigste kurdiske partier i Syrien uden den syriske gren af det militante kuriske arbejderparti PKK, som har støttet Assad.

Præsident Assad har forsøgt at afholde Hasaka fra at deltage i opstanden mod ham ved at overgive kontrollen over dele af provinsen til PKK.

Mistilliden mellem Syriens sunnimuslimske flertal og landets kurdiske befolkning er blevet større i løbet af konflikten.

Sunnimuslimerne frygter, at kurderne vil danne en uafhængig provins, og kurdiske politikere beskylder oppositionen for at tilsidesætte kurdernes rettigheder for at sikre sig den olierige nordøstlige del af landet.

I 2004 nedkæmpede Assad et oprør fra syriens kurdere, der anslås at udgøre omkring 10 procent af befolkningen.

BNB/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip