11 mænd tiltalt for omfattende terrorfinansiering

De er tiltalt for at have organiseret omfattende finansiering til den kurdiske terrororganisationen PKK, efter at justitsministeren har tiltrådt Rigsadvokatens og Statsadvokaten i Københavns indstilling om at rejse tiltale mod gruppen.

Ifølge anklageskriftet har de tiltalte gennem flere år været ansvarlige for indsamlinger i Danmark til PKK samt for nogles vedkommende formidling af penge indsamlet i en række andre europæiske lande. I alt drejer det sig om støtte i størrelsesordenen 130 millioner kroner.

»Dette er den mest omfattende straffesag om terrorfinansiering, som vi endnu har haft i Danmark. Anklagemyndighedens hovedsynspunkt er, at meget store millionbeløb gennem en årrække systematisk er indsamlet til terrororganisationen PKK,« siger statsadvokat Lise-Lotte Nilas fra Statsadvokaten i København til hjemmesiden.

Hun oplyser, at de tiltalte efter anklagemyndighedens opfattelse alle har haft »tætte og længerevarende relationer til terrororganisationen«, og at flere af de tiltalte har været ledere, såkaldt »kadro«, for PKK her i landet.

De 11 mænd er tiltalt efter straffelovens § 114 b, nr. 2. Strafferammen er ti års fængsel, og retssagen forventes at komme for et nævningeting ved Københavns Byret til efteråret.

Dagens Gossip