11 personer dræbt af bombe på Pakistans valgdag

»Vi er stolte af at påtage os skylden for dette angreb. Vi gennemførte det, og vi vil gennemføre flere af samme slags,« fortæller en talsmand for Taleban, Ehsanullah Ehsan, til AFP over telefon.

Bombeangrebet fandt sted, mens valgstederne i Pakistan var i færd med at åbne for det historiske valg, som markerer Pakistans overgang til en civil regering i landet, der er blevet ledet af militæret i mere end halvdelen af sin turbulente historie.

Taleban, der anser det pakistanske valg for at være u-islamisk, har svoret at forstyrre processen med selvmordsangreb.

En anden bombe sårede lørdag otte personer foran et valgsted for kvinder i byen Peshawar, og i det nordlige Waziristan, hvor Taleban sidder tungt på magten, er kvinderne blevet advaret mod at stemme via højtalerne på byens moskeer.

Løbesedler er blevet uddelt med en trussel til dem, der lader dem gøre det alligevel.

»Tag vores ord for det. Denne form for beskæmmende handling vil ikke blive tolereret, og alle, der påvirker kvinderne til at afgive en stemme, vil blive straffet,« står der på sedlerne med afsenderen »Mujahedeen«.

Ifølge AFP har mindst 127 personer mistet livet i uroligheder under valgkampen, der er blevet kaldt en af de blodigste i landets historie. Det afholder dog ikke pakistanerne fra at gå til stemmeurnerne.

»Vi har allerede brugt meget tid på at være bange for terrortrusler. I dag er vi nødt til at tage en beslutning og begrave den frygt én gang for alle,« siger Suhail Ahmad, en butiksejer i Peshawar.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip