11.000 danskerbiler bryder sammen i udlandet i juli og august

500.000 danskere rejser i sommermånederne sydpå på bilferie og er du en af dem, kan det være, at det vil være en god idé at få bilen tjekket før afgang.

Nye tal fra Falck, SOS Dansk Autohjælp og SOS International viser, at 11.000 danskere i 2012 oplevede så alvorlige mekaniske nedbrud på deres tur i udlandet, at de havde brug for assistance. Samtidig stiger antallet af “problem-biler” markant i juli, viser tallene.

Flest problem-biler i juli

- Af de ca. 16.000 årlige sager, håndterer vi 40 procent af dem alene i juli måned. Så det er klart den travleste måned. Samlet håndterer vi ca. 55-60 procent af alle årets sager i perioden juni-august, forklarer Ellen M. Trolle, direktør for Nordic Operations hos SOS International, der også repræsenterer SOS Dansk Autohjælp.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Hos Applus Bilsyn oplever man også, at mange kunder rammes af uheld af mekanisk karakter i udlandet. For mange ender det med, at de bliver nødt til at få bilen repareret i udlandet.

- Vi anbefaler et kort ferietjek af bilen. Har man fået et ferietjek af bilen, mindskes risikoen for, at bilen skal på værksted i udlandet, og at man måske skal bruge penge og tid på at overnatte på et hotel undervejs, mens bilen bliver klar. Med et tjek forebygger man mode uheld på ferien, siger administrerende direktør for Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Motorstop hyppigste årsag

Tallene fra SOS International og Dansk Autohjælp viser, at over 90 procent af nødopkaldene fra udlandet skyldes mekaniske nedbrud. Motorstop er den hyppigste opkaldsårsag og er baggrunden for 25 procent af opkaldene. De sidste knap ti procent relateres til danskere, der har været involveret i færdselsuheld.

Dagens Gossip