116 våben indleveret på syv dage uden straf

»Vi er i Københavns Politi godt tilfredse med det afleverede antal våben og andre farlige materialer, men vi opfordrer fortsat alle til at aflevere ulovlige våben til politiet i frit lejde perioden«, siger vicepolitikommissær Hans Sinding.

Det var justitsminister Morten Bødskov (S), der i samråd med politiet besluttede at give frit lejde i hele juni måned til indlevering af våben, ammunition, granater, sprængstoffer og andre typer våben, som man ikke har tilladelse til at eje.

Den beslutning blev truffet, efter at våbenloven fra 1. juni er blevet strammet. Den nye lov betyder blandt andet, at luftgeværer med en kaliber over 4,5 millimeter forbydes, men i juni måned gælder frit lejde altså også for luftgeværer med en kaliber over 4,5 millimeter.

I Københavns Politi kommer Hans Sinding med en advarsel.

»Hvis man har sprængstoffer, detonatorer, tændmidler, håndgranater, så skal man ringe til politiet, så det konkret kan afgøres, om det er ubetænkeligt at transportere det, der ønskes afleveret, eller om det skal afhentes på adressen,« siger han.

Da man gennemførte en lignende, månedlang aktion i 2009, modtog politiet 8.344 håndskydevåben og 3.466 knive og slagvåben.

Dagens Gossip