117 fartsyndere slipper for bøder for at køre for stærkt ved vejarbejde

Syd- og Sønderjyllands Politi opgiver at rejse 117 hastighedssager i forbindelse med et vejarbejde i Holsted i Vejen Kommune.

Hastigheden var nedsat til 30 kilometer i timen på strækningen, og det kræver en tilladelse fra Justitsministeriet, som politiet ikke havde sikret sig.

Det oplyser politiinspektør Frits Kjeldsen, Syd- og Sønderjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

De 117 sager var resultatet af en såkaldt ATK-kontrol og en kontrol med manuel lasermåling. 23 af dem handlede om klip i kørekortet, og 10 var sager med betinget frakendelse af kørekortet.

Det var arbejdere, der var i gang med at anlægge cykelstier på Søndergade i Holsted, som i maj bad politiet om at lave fartkontrol, fordi de var utrygge ved, at mange bilister kørte forbi med højere hastighed end de 40 kilometer i timen, som farten var sat ned til.

Derfor besluttede politiet og Vejen Kommune at nedsætte hastigheden ved vejarbejdet til 30 kilometer i timen.

Da bilisterne blev ved med at køre for hurtigt, blev der også lagt bump ud, og politiet lavede flere fartkontroller på stedet, der resulterede i de 117 sager.

Imidlertid opdagede politiet, at hastighedsnedsættelsen ikke havde den påkrævede godkendelse i ministeriet.

- Vi mener stadig, at det for at beskytte vejarbejderne var velbegrundet at nedsætte den maksimale hastighed på stedet. Men vi er selvfølgelig gået i gang med at opgive påtalen i sagerne, eftersom den særlige tilladelse mangler, siger Frits Kjeldsen.

De fartsyndere, der har nået at betale de bøder, som politiet allerede har nået at udstede, vil få pengene tilbagebetalt i løbet af 14 dage. De, der endnu ikke har betalt, vil få besked i deres e-boks om, at de skal lade være med at betale, oplyser politiet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip