12-årig dreng med sjælden kræftsygdom er overladt til at dø - behandlingen er for dyr

En 13-årig dreng står sandsynligvis med den ene fod i graven, efter at det engelske sundhedsvæsen nægter at betale for behandlingen af en sjælden form for kræftsygdom.

Daryl Allinson blev sidste år diagnosticeret med en ualmindelig form for leukæmi, men han blev i første omgang reddet af en knoglemarvstransplantation fra sin 22-årige storebror.

Kræften er nu vendt tilbage – og lægerne vurderer, at drengen kun har få måneder at leve i.

Daryl Allinson eneste chance for at overleve skal muligvis findes i ny form for kemoterapi og endnu en transplantation, men myndighedernes pengekasse til behandlingen er lukket. 

De engelske sundhedsmyndigheder, NHS England, har afvist familiens ansøgning om finansering til behandlingen, og dermed ser mere end sort ud for drengen, der ifølge The Mirror er den eneste på kloden med den sjældne kræftsygdom.

- De sagde, at kemoen ville koste for meget på grund af hans ualmindelige tilstand, siger Terry Allinson til den engelske avis.

Faren og resten af familien fik for fem uger siden at vide, at drengen sandsynligvis ville dø inden for to måneder.

- Det er min klare overbevisning, at NHS har efterladt min søn til at dø, siger Terry Allinson og forklarer, at familien nu selv kæmper for at indsamle de over 650.000 kroner til behandlingen.

Læs også: 12-årige Lucas indlagt med kræft: Midt i det hele tager hans liv den mest rørende drejning

En undersøgelse på et børnehospital i byen Bristol afslørede for et par måneder siden, at drengen var ramt af den sjældne kræftsygdom. Lægerne sagde, at de ikke tidligere har set eller hørt om et lignende tilfælde af sygdommen.

Daryl Allinson gennemgik sidste sommer en knoglemarvstransplantation, men der gik ikke længe, før kræften var tilbage i kroppen på den 12-årige dreng fra byen Frome syd for Bristol.

- De siger, at min søn skal dø. Det er svært at forstå sådan en nyhed, siger 57-årige Terry Allinson til The Mirror. 

En talsperson fra NHS England ønsker ikke gå i dybden med, hvorfor familiens ansøgning om finansering blev afvist, men opfordrer dem til at søge igen. 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip