12-årige Max var bevidstløs og blødte ud af øjet: Ambulancen kom aldrig

Tirsdag den 7. juni kom 12-årige Max til skade, da han spillede fodbold i skolegården sammen med sine klassekammerater.

Han væltede og fik et slag i hovedet, som slog ham bevidstløs, gav ham en ordentlig bule og fik blodet til at løbe ud af hans ene øje. Skolelederen Henrik Mogensen ringede straks 112 og kontaktede Max’ forældre. Men ambulancen kom aldrig, skriver Fyens

Efter at have ventet i 19 minutter, ringede skolelederen igen til vagtcentralen. Han fik at vide, at Ærøs eneste ambulance var optaget. En praktiserende læge og en lægehelikopter var på vej.

Den praktiserende læge dukkede op kort efter og kunne selv transportere Max til Ærø Sygehus, hvor han blev til observation resten af dagen.

Heldigvis er den 12-årige Max frisk igen, men hans far John Moloney er frustreret over, at det tog så lang tid, før nogen kom og hjalp - og ikke mindst over, at ambulancen aldrig kom.

- Min kone og jeg bliver normalt ikke så nervøse, men det føltes som meget lang tid, da Max bare lå i skolegården og hjælpen ikke kom. Vi ventede og ventede, siger John Moloney.

Han mener ikke, at en ambulance er nok til de over 6000 borgere på øen. Han er glad for, at den praktiserende læge kom, men mener ikke, at det var hans opgave.

Læs også: 12-årig dreng død efter vagtcentral nægter at sende ambulance

John Moloney forstår godt, at der ikke er uanede ressourcer i det offentlige, men ifølge ham kan det umuligt være første eller sidste gang, at der er brug for to ambulancer samtidig.

- Nu sendte de jo en helikopter i stedet, som ikke var til nogen nytte, fordi der ikke var nogen ambulance til at transportere Max hen til landingspladsen. Jeg kan ikke se, hvordan dét kan være den bedste løsning økonomisk, lyder det fra faderen.

Hos vagtcentralen siger præhospitalchef Gitte Jørgensen, at hændelsen er håndteret korrekt og i henhold til retningslinjerne.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip