12 banderelaterede personer anholdt efter våbenfund

»Det er meget begrænset, hvad jeg kan sige, men vi har foretaget anholdelse af 12 personer i forbindelse med et våbenfund i Gladsaxe. De er alle banderelateret,« fortæller vagtchef ved Københavns Vestegns Politi Jens Møller.

De anholdte bliver ifølge BT stillet for en dommer onsdag i Glostrup Ret sigtet for besiddelse af skydevåben under skærpende omstændigheder.

Avisen erfarer, at op mod syv politibiler samt to ambulancer rykkede ud til Gladsaxe cirka to timer senere, men politiet ønsker ikke at fortælle, hvad den massive udrykning efter anholdelserne handler om.

Politiaktionen er sandsynligvis en udløber af den seneste tids voldsomme optrapning af den væbnede bandekonflikt i København og omegn. Siden januar har blodige skyderier plaget hovedstadsområdet, og to personer har mistet livet.

I januar blev en 19-årig mand skudt og dræbt i Høje Gladsaxe, mens en 27-årig mand måneden efter blev dræbt på Finsensvej på Frederiksberg.

Senest har bandekonflikten fået Rigspolitiet til at sende ekstra penge og mandskab til Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi.

Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg begrundede tirsdag beslutningen med, at politiets efterforskning har sendt et ekstraordinært højt antal medlemmer af bander og rockergrupper bag tremmer.

»For at sikre, at Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi fortsat har mulighed for at lægge et tungt pres på de kriminelle, har Rigspolitiet besluttet i den aktuelle situation at tilføre de to kredse ekstra ressourcer,« udtalte Jens Henrik Højbjerg.

Rigspolitiet tilfører ekstraordinært 15 millioner kroner til de to politikredse.

»Ud af de cirka 1.600 personer i miljøet, som vi moniterer, er der i øjeblikket 362, der enten er varetægtsfængslede eller afsoner en dom,« siger rigspolitichefen og tilføjer:

»De mange sager kræver, at der er erfarne efterforskere, der kan færdigbehandle sagerne og stille endnu flere fra de kriminelle miljøer til regnskab. Derfor overflyttes midlertidigt et antal efterforskere fra Rigspolitiet og de øvrige kredse på Sjælland til Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi.«

Dagens Gossip