12 dræbt af selvmordsbomber ved begravelse i Irak

Nyhedsbureauet Reuters rapporterer, at søndagens bombeangreb var rettet mod et begravelsestelt, hvor sørgende tog afsked med en sunnimuslimsk mand, der var død tre dage tidligere. Angrebet fandt sted i Dura-området i hovedstaden, hvor 46 personer desuden blev såret i angrebet.

Lørdagens bombeangreb dræbte ifølge Reuters 73 og sårede mere end 200 i Sadr City, der er et shiamuslimsk distrikt i Bagdad.

Fredag eksploderede to bomber i en sunnimuslimsk moske ved Samarra nord for Bagdad. Her døde 18, mens 21 blev såret.

I provinsen Nineveh blev to betjente og en soldat dræbt søndag, mens 47 personer blev såret i et selvmordsbombeangreb i den irakiske by Kirkuk.

Voldshandlingerne i Irak har i år nået et niveau, der ikke er set siden 2008.

Ifølge nyhedsbureauet AFPs opgørelser, der bygger på oplysninger fra sikkerhedskilder og lægepersonale, er mere end 580 personer blevet dræbt alene i denne måned. Tallet er dog behæftet med usikkerhed.

Uroligheder i det borgerkrigshærgede naboland Syrien menes at have ansporet til sekteriske spændinger i hele Mellemøsten, herunder også i Irak.

Her er der desuden interne spændinger mellem landets sunni- og shiamuslimer, der endnu ikke har fundet en stabil fordeling af magten efter afsættelsen af Saddam Hussein.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip